Προφυλακίστηκαν τέσσερις Γεωργιανοί της σπείρας «ταξιδευτές»

Ο αρχηγός της συμμορίας είχε πάρει το βάπτισμα από τη ρωσική μαφία

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις Γεωργιανοί, τα μέλη της σπείρας των διαρρηκτών, στους οποίους οι αστυνομικοί είχαν δώσει την κωδική ονομασία «ταξιδευτές». Ο αρχηγός της συμμορίας είχε πάρει το βάπτισμα από τη ρωσική μαφία.

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται να είναι ένας 53χρονος Γεωργιανός ο οποίος είχε πολεμήσει στα μέτωπα της Απχαζίας, όπου είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και έχει ένα χαρακτηριστικό σημάδι.

Υπάρχει  μάλιστα και μια αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους Γεωργιανούς μαφιόζους. Στο μέσον, στον αναπηρικό καροτσάκι είναι κακοποιός ο οποίος είχε συλληφθεί το 2015 στην Ελλάδα. Από αυτόν είχε πάρει το "χρισμα" ο αρχηγός των ταξιδευτών είναι ο άνδρας που είναι δίπλα του και ακουμπάει το χέρι του στο πόδι του αρχιμαφιόζου.

Τα μέλη της συμμορίας ήταν πολύ καλά οργανωμένα. Χτυπούσαν από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ξεκινούσαν νωρίς το πρωί και σταματούσαν τις διαρρήξεις το αργότερο στις δύο το μεσημέρι για να είναι σίγουροι ότι οι ένοικοι δεν θα επιστρέψουν από τις δουλειές τους. Παρακολουθούσαν τα σπίτια και χτυπούσαν τα κουδούνια για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι μέσα κανείς.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν μάλιστα κωδικούς. Όταν ήθελαν να πουν ότι ένα διαμέρισμα είναι άδειο έλεγαν στέκεται. Τα διαρρηκτικά εργαλεία τα έλεγα πίσσα, πεταλούδα, ξαπλωμένο ένω όταν αναφέρονταν σε συγκεκριμένο τύπο κλειδαριάς την έλεγαν μαύρη καρδιά.

Οι διάλογοι της συμμορίας

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Το αυτοκίνητο το βλέπεις παρκαρισμένο; Τις άλλες φορές δεν ήταν παρκαρισμένο εκεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Θα είναι σπίτι κατά 90%,

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Μπείτε μέσα αδελφέ. Μπορεί να μην είναι. Ακούστε λίγο και αν είναι φύγετε.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι διαρρήξεις που έχουν κάνει οι "ταξιδευτές" είναι εκατοντάδες.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top