Σπείρα είχε ρημάξει τα νεκροταφεία της Αττικής – Έκλεβαν χάλκινα αντικείμενα από Κοιμητήρια

Πώς δρούσαν τα μέλη της

Σπείρα είχε ρημάξει τα νεκροταφεία της Αττικής

Εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει τα νεκροταφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής.

Τα μέλη της σπείρας, έκλεβαν χάλκινα αντικείμενα από τα Κοιμητήρια, τα οποία επισκέπτονταν κυρίως πρωινές ή μεσημεριανές ώρες προκειμένου να «μελετήσουν» τον χώρο και να υπολογίσουν τον αριθμό και την αξία των μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών των μνημάτων. Στη συνέχεια, το ίδιο ή το επόμενο βράδυ αφαιρούσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, αφού προηγουμένως επιβεβαίωναν ότι δεν βρίσκεται κανείς στο χώρο των Κοιμητηρίων και στον τριγύρω χώρο ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούσαν.

 Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ «ΤΣΑΚΩΣΑΝ»

 

Μετά από αναζητήσεις κοντά στο Γ΄Νεκροταφείο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, δύο (2) ημεδαποί (56χρονος άνδρας και 55χρονη γυναίκα) και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλη της ανωτέρω σπείρας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε πλήθος μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών προσφάτως αποσπασθέντων από τη βάση τους, καθώς και ένα σφυρί και μία σπάτουλα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να αφαιρέσουν τα ανωτέρω αντικείμενα από τα μνήματα. Όπως διαπιστώθηκε τα ανωτέρω τα είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο της Παιανίας

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου ενενήντα τέσσερα (94) μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας (50) καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.

Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ΙΧ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 

  • Δύο (2) μπρούτζινοι σταυροί
  • Δεκαέξι (16) μπρούτζινες ανθοστήλες
  • Εξήντα πέντε (65) μπρούτζινα καντήλια και Τέσσερα (4) καπάκια
  • Δέκα (10) μπρούτζινα θυμιατά
  • Ένα (1) σφυρί
  • Μία (1) σπάτουλα

 

Σημειώνεται, ότι οι δύο (2) ημεδαποί συλληφθέντες είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν, από αστυνομικούς του Τ. Α Θηβών, για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top