Ξάφριζαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Στα χέρια της αστυνομίας η εγκληματική ομάδα – Πώς δρούσαν

Εξαρθθρώθηκε σπείρα που ξάφριζε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποία ξάφριζαν ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πρόκειται για 4 ημεδαπούς ηλικίας 31, 34, 36 και 40 ετών, οι οποίο λίγο νωρίτερα προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησαν να εισέλθουν στην οικία της. Ωστόσο η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, εδώ και περίπου ένα 6μηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ

 

Εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους.

Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να μπουν στα σπίτια τους. Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 15 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιος Παντελεήμονας και Σύνταγμα) ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top