Νέες συλλήψεις για το «ναρκοσκάφος» που μετέφερε κάνναβη από την Αλβανία

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στη Δάφνη

Στη σύλληψη ενός 29χρονου από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεταφοράς 1.598,2 κιλών ακατέργαστης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα, προχώρησαν οι Αρχές στη Δάφνη.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση και συνέλαβαν τον 29χρονο στη Δάφνη παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Διαβάστε επίσης: Επιφανή ονόματα μπλεγμένα στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γνωστός επιχειρηματίας και γιος αστυνομικού τα πρόσωπα κλειδιά στο κύκλωμα των ναρκωτικών

Ο "επιχειρηματίας της κάνναβης" που θα βούλιαζε τη Μύκονο στα ναρκωτικά

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή που αποκαλύφθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου μετά από μια κινηματογραφική καταδίωξη δια θαλάσσης στο Ιόνιο από το Λιμενικό έχουν προφυλακιστεί 11 άτομα, δύο Έλληνες, δύο Ιταλοί, έξι Αλβανοί κι ένας Βούλγαρος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 65χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που έχει ήδη προφυλακιστεί και δραστηριοποιείτο στον χώρο της εστίασης, μέσω ναυτιλιακών εταιρειών, είχε εξασφαλίσει στο κύκλωμα υπερσύγχρονα και ειδικά μετασκευασμένα ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Το ένα σκάφος είναι αυτό που καταδίωξε το Λιμενικό Σώμα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλβανία έως την Τζια, ενώ ένα δεύτερο παρόμοιων δυνατοτήτων και ιπποδύναμης σκάφος κατασχέθηκε σε πάρκινγκ σκαφών ενός 43χρονου Έλληνα που και αυτός έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 31χρονος Ιταλός, ο οποίος απολογήθηκε και έχει προφυλακιστεί. 

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα για να παραλάβει σκάφος που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου, με την ιδιότητα του πλοηγού, να το μεταφέρει σε ναυπηγεία της Ιταλίας για επισκευές και πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις ναρκωτικές ουσίες και τη μεταφορά τους.

Η εγκληματική οργάνωση μετέφερε δια θαλάσσης μεγάλα φορτία ναρκωτικών. Η διακίνηση γινόταν με ταχύπλοα σκάφη που μπορούν να αναπτύξουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. 

Τα μέλη του διακινούσαν φορτία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αλβανία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top