"Σκληρά καρύδια" οι μοτοσικλετίστριες της τροχαίας

Τρόπος ζωής η βάρδια πάνω στις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού

Η εμφάνισή τους τραβάει τα βλέμματα όλων των ανδρών. Ο θαυμασμός και τα χαμόγελα που εισπράττουν από του οδηγούς είναι η πρώτη αντίδραση. Μόλις τους κόψουν κλήσεις αρχίζει η γκρίνια. Ο λόγος για τις τρεις γυναίκες της Τροχαίας Αθηνών  που κινούνται με μοτοσικλέτες και δηλώνουν ότι το απολαμβάνουν.   

«Μόνο αν γεράσω θα κατέβω»  δηλώνει η αστυνομικός της Τροχαίας Ειρήνη Αλεξανδρή  στο ρεπορτάζ του Star, αν και η συνάδελφός της   Χριστίνα Σιαμανδούρα παραδέχεται ότι  «σαφώς και έχει κινδύνους είμαστε κινούμενος στόχος».

Μία άλλη αστυνομικός της Τροχαίας, η Παναγιώτα Παπουτσή, δηλώνει:  «Μόνο  η απροσεξία των οδηγών μπορεί να με τρομοκρατήσει λίγο».

Η Χριστίνα Σιαμανδούρα και η Ειρήνη Αλεξανδρή κάνουν βάρδια στους δρόμους της Αθήνας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εδώ και έξι μήνες μαζί τους βγαίνει και η Παναγιώτα Παπουτσή.  Υπηρετούν στην Τροχαία Αθηνών. Το ότι είναι γυναίκες δεν τις εμποδίζει να αντιμετωπίζουν τους παραβάτες οδηγούς όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Οι  άνδρες οδηγοί αρχικά αντιμετωπίζουν με βλέμματα θαυμασμού και χαμόγελα τις γυναίκες της τροχαίας. Πολύ γρήγορα όμως το χαμόγελο παγώνει.

Όπως δηλώνει η Χριστίνα Σιαμανδούρα, «άλλες φορές αρχίζουν και το παίζον λίγο πιο γλυκούληδες. Έρχονται με ύφος “γεια σου κοπέλα», «κοπελιά μου». Μετά, όταν καταλάβουν οτι μπαίνουμε σε ρόλο αστυνομικού- πολίτη αρχίζουν και επιτίθενται».

Οι οικογένειές τους ζουν καθημερινά με την αγωνία. Οι ίδιες δεν σκέφτονται να κατέβουν από τις μοτοσικλέτες. Οι γυναίκες μοτοσικλετίστριες «δε μασάνε» , ούτε πρόκειται να φύγουν από το επάγγελμα που διάλεξαν και αγαπάνε.

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top