Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον Λεμπιδάκη – Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τον απελευθέρωσαν

Δεκαπέντε επίλεκτοι άνδρες μπήκαν στο κρησφύγετο τον απαγωγέων και έδωσαν τέλος στο θρίλερ

Αυτοί είναι οι επίλεκτοι που απελευθέρωσαν τον Λεμπιδάκη

Στις 07:30 το πρωί της Δευτέρας δόθηκε επιτέλους ένα τέλος στο θρίλερ με τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος εδώ και έξι μήνες κρατούνταν από τους απαγωγείς του πίσω από μια μάντρα αυτοκινήτων, η οποία λειτουργούσε και ως διαλυτήριο οχημάτων (σκραπ) στο 6ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνου.

Μετά από οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, 15 επίλεκτοι κομάντος εισέβαλαν στο κρησφύγετο των απαγωγέων και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε φτάσει τα 45 κιλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζουν γλέντι στην Κρήτη για την απελευθέρωση του Λεμπιδάκη

Με δάκρυα στα μάτια, καταβεβλημένος μετά από έξι μήνες ομηρίας, ο επιχειρηματίας το πρώτο πράγμα που ψέλλισε ήταν ένα «ευχαριστώ» στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους  αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Στις φωτογραφίες, βλέπετε τους κομάντος που τον απελευθέρωσαν, όπως επίσης και τη μεταφορά του στο κτίριο της σχολής αστυφυλάκων Ρεθύμνου, όπου και παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα.

Εκεί μεταφέρθηκαν και οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδώ κρατούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Να αναφέρουμε τέλος, πως οι αστυνομικοί είχαν βρει και παρακολουθούσαν κάποιους από τους δράστες, χωρίς όμως να προχωρούν σε καμία κίνηση, για περισσότερους από τρεις μήνες.

Ωστόσο αυτό που προείχε για εκείνους ήταν η υγεία και η σωματική ακεραιότητα του επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο πρώην εργαζόμενοι του Λεμπιδάκη ανάμεσα στους συλληφθέντες κι ένα ανήλικο κορίτσι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δράστες είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα, με τελευταίο τη μάντρα αυτοκινήτων, 6 χλμ. από το Ρέθυμνο, όπου εντοπίστηκε σήμερα ζωντανός ο Λεμπιδάκης.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι δράστες κρατούσαν αλυσοδεμένο τον επιχειρηματία από το πόδι για να μην μπορεί να διαφύγει.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι όλοι από την Κρήτη, εκτός από έναν, που είναι από τα Σκόπια και είναι ο άνθρωπος που σήμερα είχε αναλάβει την φύλαξη του Λεμπιδάκη, όταν πραγματοποίησε την έφοδο η αστυνομία.

Επίσης, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας στα Σφακιά, καθώς επίσης κι ένα 17χρονο κορίτσι, κόρη ενός από τους συλληφθέντες, ο ρόλος του οποίου ερευνάται από την αστυνομία.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top