Καρέ-καρέ η δράση των πορτοφολάδων του μετρό επί...το έργον

Ανενόχλητοι «ξάφριζαν» ανυποψίαστους επιβάτες

Video με τη δράση της συμμορίας των πορτοφολάδων η οποία δρούσε την τελευταία δεκαετία στον ηλεκτρικό και το μετρό έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Ηγετικό στέλεχος της σπείρας ήταν η περιβόητη "Ρομίνα" ή "Τόνια".

Διαβάστε επίσης: Στη φάκα η σπείρα πορτοφολάδων που μας "έγδυνε" στο μετρό! Η γυναίκα-αράχνη και το χρυσό μεροκάματο

Όπως θα δείτε στο πρώτο video,αυτή και οι συνεργοί της μόλις έχουν αρπάξει πορτοφόλι από επιβάτη του Μετρό και βγαίνουν από το συρμό στο σταθμό του Συντάγματος. Οι πορτοφολάδες με ήρεμες κινήσεις μοιράζουν τα χρήματα χωρίς να τους απασχολούν οι διερχόμενοι, αλλά και οι κάμερες ασφαλείας στην αποβάθρα οι οποίες καταγράφουν τις κινήσεις και τα πρόσωπά τους.

Σε κάθε επιχείρηση της συμμορίας συμμετείχαν από 3 έως 10 άτομα. Τα περισσότερα μέλη είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές πορτοφολιών και κάποια αναγκάζονταν να δίνουν παρόν στο αστυνομικό τμήμα. Η διαδικασία αυτή τους καθυστερούσε με αποτέλεσμα οι συνεργοί τους να εκνευρίζονται.

Στο δεύτερο video, φαίνεται ένας από τους πορτοφολάδες να μπλοκάρει με το πόδι του την πόρτα βαγονιού ώστε να μην μπορούν να βγουν οι επιβάτες με αποτέλεσμα να πάνε στο διπλανό και να στριμωχτούν ώστε οι συνεργοί του να μπορέσουν να δράσουν. Πρόκειται για την προσφιλή τους τακτική του τεχνητού συνωστισμού.

Αν και το καλοκαίρι λόγω τουρισμού έπεφτε «δουλειά» για τους πορτοφολάδες, κάποιοι προτιμούσαν να κάνουν... διακοπές.

Σε ένα τρίτο video στο σταθμό του μετρό στην Πανόρμου φαίνεται ένα από τα μέλη της συμμορίας μπαίνει σε βαγόνι. Με την μπλούζα του τους δίνει το σύνθημα να τον ακολουθήσουν καθώς έχει εντοπίσει το θύμα τους. Το πορτοφόλι από την τσάντα μιας γυναίκας κάνει… φτερά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top