Οι σαρδέλες ήταν... όπλα και τα κουφέτα…σφαίρες! Η σπείρα, οι κωδικοί και οι συλλήψεις

Απίστευτα πράγματα γίνονταν σε εργαστήριο στον Πειραιά - Τι ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ

Όπλα κατά παραγγελία φαίνεται ότι έφτιαχνε και πουλούσε η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Πατρών και είχε απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι τον Πειραιά. Τα μέλη της μάλιστα χρησιμοποιούσαν κωδικούς που παρέπεμπαν σε ψάρια.

Μάλιστα, ο ειδικός της σπείρας είχε μετατρέψει σε φονικό όπλο ένα απλό γκλοπ. Ο ιδιοκτήτης του όπλου μπορούσε να βάλει στην αυτοσχέδια κάννη ένα φυσίγγιο και στη συνέχεια να το οπλίσει, τραβώντας ένα... σχοινάκι. Όλα αυτά γίνονταν στο εργαστήριο του στην περιοχή του Πειραιά.

Για να μπορούν να συνεννοηθούν οι συλληφθέντες με τους υποψηφίους πελάτες τους, χρησιμοποιούσαν κάθε είδους... ψάρια, ώστε να τους καταλαβαίνουν οι... μυημένοι. Συγκεκριμένα έλεγαν: "σαρδέλες, κουτσομούρες και λαβράκια", όταν αναφέρονταν σε διαφορετικού διαμετρήματος όπλων και "κουφέτα" αποκαλούσαν τις σφαίρες.

Για όλα αυτά το facebook, το viber, το messenger, αλλά και άλλες εφαρμογές τους παρείχαν την κατάλληλη κάλυψη. Το.. δόλωμα όμως που είχαν ρίξει οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών, δεν το είδαν τα μέλη της σπείρας που... το "έφαγαν"  κανονικά!

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιησει δεκάδες αγοραπωλησίες όπλων, ενώ κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό οπλισμού. Ανάμεσα τους υπήρχαν μέχρι και αντιαεροπορικά βλήματα, ένα όπλο του 2ου παγκοσμίου πολέμου, αλλά και μια ξιφολόγχη με την γερμανική σβάστικα.

Δυο από τους κατηγορούμενους είχαν εμπλακεί και το 2015 σε άλλη υπόθεση με παράνομο οπλισμό. Οι αστυνομικοί έχουν ρίξει... δίχτυα για να δουν που κατέληγαν οι... "σαρδέλες", οι κουτσομούρες και τα λαβράκια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top