Η σπείρα ναρκωτικών και ο εγκέφαλος... "Μαραντόνα"! Τα πακέτα θανάτου θα ταξίδευαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα

Για να μην τους εντοπίσουν έθαβαν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Εξαρθρωθηκε σπείρα ναρκωτικών με αρχηγό τον "Μαραντόνα"

Εγκληματική οργάνωση που αποθήκευε, νόθευε -σε περιοχή της Δυτικής Αττικής- και διακινούσε σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας τεράστιες ποσότητες ηρωίνης εξαρθρώθηκε από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, με τη συνδρομή δυνάμεων των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και διμοιριών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα 3 υπήκοοι Αλβανίας (-2- άντρες και -1- γυναίκα), καθώς και 2 ημεδαποί άντρες, ηλικίας 27, 45, 39, 41 & 19 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

 

Η δράση της οργάνωσης και αρχηγός με το όνομα «Μαραντόνα»

Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης - επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε περίκλειστους χώρους, σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες. Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το ψευδώνυμο του αρχηγού της συμμορίας είναι «Μαραντόνα».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πάνω από 23 κιλά ηρωίνη, σε 49 συσκευασίες του μισού κιλού,
-38,8 γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση,
-16,5 κιλά νοθευτική ουσία,
-2 νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ»,
-κυνηγετική καραμπίνα,
-ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο,
-το χρηματικό ποσό των (525) ευρώ,
-2 ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,
-8 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-2 φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, από το Τμήμα Δυτικής Αττικής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στα πλαίσια δράσεως για τον εντοπισμό και την καταστροφή καλλιεργειών δενδρυλλίων κάνναβης, βρέθηκε πρωινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου 2017, σε δύσβατη περιοχή στη Θέση Ντριζακούκι του Αυλώνα Αττικής, φυτεία -125- δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από -80- εκατοστά έως -3,5- μέτρα.

Από το χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια της κάνναβης, λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών-καλλιεργητών συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top