Mπίζνα με τα αυτοκίνητα smart: Έχουν κλαπεί 500 μέσα σε έξι μήνες-Το κόλπο των επιτήδειων

Τα ειδικά λογισμικά που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα (video)

Oλόκληρη μπίζνα έχουν στήσει επιτήδειοι οι οποίοι κλέβουν smart, τα κάνουν ανταλλακτικά και είτε τα στέλνουν στο εξωτερικό είτε στο μαύρο λαθρεμπόριο της Αθήνας.

Όπως θα δείτε και στο video από το ρεπορτάζ του Star, μόνο το σκελετό του αυτοκινήτου άφησε συμμορία που έχει ρημάξει τα smart στην Αθήνα.

Η εικόνα αυτή είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου.

Λίγες μέρες πριν βρήκαν το συγκεκριμένο smart  παρατημένο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, σε ένα οικόπεδο  - νεκροταφείο αυτοκινήτων .

Έτοιμη προς πώληση έναντι 1.500 ευρώ στη μαύρη αγορά ήταν η  μηχανή του smart. Οι συμμορίες «σηκώνουν» τα αυτοκίνητα μέσα σε 10 λεπτά λόγω του μικρού όγκου και βάρους τους, τα μεταφέρουν είτε σε κρυφά συνεργεία για να τα κάνουν ανταλλακτικά είτε τα «γδύνουν» σταδιακά, ξεκουμπώνοντας φτερά, καπό, ζάντες, καθρέφτες, τιμόνια ,λεβιέ ταχυτήτων ακόμη και ντουλαπάκια.

Τα κυκλώματα και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιούν ειδικά λογισμικά με laptop που σπάνε  τους κωδικούς από τα immobilizer και ανοίγουν ανενόχλητοι το αυτοκίνητο.

Ενδεικτικό είναι ότι  τους τελευταίους 6 μήνες έχουν κλαπεί περισσότερα από 500 αυτοκίνητα smart . Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται και κλεμμένοι και...γδαρμένοι οικονομικά  αφού αρκετές ασφαλιστικές αρνούνται πλέον να ασφαλίζουν smart ή χρεώνουν 600 ευρώ ετησίως , ενώ το κόστος ασφάλισης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου κυμαίνεται γύρω στα 300 με 350 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top