Η «ακτινογραφία» της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Ναρκωτικά , Trafficking Γυναικών και όπλα  είναι οι "βρώμικες" μπίζνες της αλβανικής μαφίας στη χώρα μας που έχει ριζώσει για τα καλά.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα είναι καθημερινό φαινόμενο αφού σχεδόν σε κάθε χωριό  υπάρχει και μια φυτεία χασίς όπως επίσης και μικρά "εργοστάσια" σκληρότερων ουσιών που στο τέλος καταλήγουν  στην Ελλάδα μέσω των συνόρων στη Κακαβιά, στην Ιταλία όπου τα παραλαμβάνει δεύτερο χέρι για να τα διακινήσει στην Ευρώπη και φυσικά  μέσω της βαλκανικής οδού στις υπόλοιπες γειτονικές χώρες.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΜΕ : «Η κύρια δραστηριότητα των Αλβανών  δραστών  στην Ελλάδα είναι η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Από τον Ιανουάριο του 2016 περισσότεροι από 15,5 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων 6,8 τόνοι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες».

Στο λιμάνι της γειτονικής χώρας , το Δυρράχιο, 4  στα 10 οχήματα μεταφέρουν ουσίες με παραλήπτες σκαφάτα βαποράκια  που έχουν κάνει deal  με την ελληνική  εγκληματικότητα. μΌταν όμως οι αρχές τους "μυρίζονται" οι κινηματογραφικές σκηνές καταδίωξης μεσοπέλαγα έρχονται σε πρώτο πλάνο.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΜΕ : «Ένας άλλος τομέας στον οποίο κυριαρχούν οι  αλβανικές εγκληματικές ομάδες  είναι η εμπορία ανθρώπων και η  κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων τα οποία καταλήγουν  στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο».

Η αλβανική μαφία κινείται στα πρότυπα της Καμόρα. Φαμίλιες χωρισμένες σε ομάδες απλώνουν τα πλοκάμια τους σε πιάτσες ναρκωτικών, trafficking γυναικών και εισχωρούν  σε ελληνικές  συμμορίες που πουλάνε προστασία, αναλαμβάνοντας ρόλο πιστολέρο και μπράβων.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΜΕ: «Η πικρή αλήθεια είναι ότι  οι Αλβανοί δράστες έχουν «μερίδα του λέοντος» στον κόσμο του εγκλήματος, σε σύγκριση με άλλους ξένους υπηκόους στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ από το 2010-2015, n αλβανική μαφία διέπραξε  16.750 κλοπές και διαρρήξεις ,  3158 κλοπές οχημάτων, έκανε κουμάντο 4347 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών  και 478 δολοφονίες. Εκτός από τους Έλληνες πολίτες, θύματα αυτών των εγκληματικών υποθέσεων τα τελευταία χρόνια ήταν περίπου 10 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top