Αύξηση εγκληματικότητας στη Μύκονο- Ο πλούτος «τραβά» τους κακοποιούς στο νησί

Μικρή η αστυνομική δύναμη

Τρόμος επικρατεί  στη Μύκονο, μετά τα δύο περιστατικά επιθέσεων και ληστειών, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Κλιμάκιο της αστυνομίας από την Αθήνα φτάνει στο νησί για να ενισχύσει το υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα.

Ο φόβος έχει κυριέψει τους εύπορους επισκέπτες του νησιού. Ένα ζευγάρι επιχειρηματιών έπεσε θύμα ληστείας μέσα στην πολυτελή βίλα που διέμεναν στο Φανάρι. Άγνωστοι παραβίασαν το παράθυρο και αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν. Με την απειλή βίας τους κράτησαν ομήρους, μέχρι να αποκαλύψουν που  έκρυβαν τα 15.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα, αξίας 16.000 ευρώ, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων βίας, ληστειών και κλοπών στο νησί των ανέμων; Η πολυδιαφημιζόμενη Μύκονος,  εκτός από τους λεγόμενους celebrities, γίνεται πόλος έλξης κακοποιών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.  Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε πρόσθετη αστυνομική δύναμη από την Αθήνα στο υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα,  που καλύπτει τις ανάγκες μόνο των μόνιμων κατοίκων και όχι ενός προορισμού που ξεπερνά τα 2 εκ. κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Προβληματίζει τις αρχές το μαφιόζικο χτύπημα με σιδερογροθιές που δέχτηκε ο επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου στη Μύκονο, έξω από το σπίτι του, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, αλλά και προκαλεί φόβο σε πολλούς επισκέπτες, κυρίως υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Ο άτυχος 45χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά την άγρια επίθεση από 4- 5 άτομα. Η μανία των δραστών ήταν μεγάλη και δε δικαιολογείται για ένα ρολόι και για τα μετρητά που είχε στην τσέπη του. Έτσι, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Λόγω της έλλειψης αστυνομικής παρουσίας, στο νησί βρίσκονται και ιδιωτικοί αστυνομικοί,  που ο ρόλος τους περιορίζεται κυρίως στα σοκάκια της Μυκόνου, όπου υπάρχει πολυκοσμία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top