ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ-ΓΡΙΦΟΣ στο κέντρο της Αθήνας-Υποψίες για διασυνδέσεις του θύματος με τον ISIS

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι διωκτικές αρχές της χώρας μετά την εκτέλεση ενός Βέλγου στο κέντρο της Αθήνας με μια σφαίρα στο κεφάλι. Η στυγερή δολοφονία φαίνεται να επιβεβαιώνει  με τον πιο σοκαριστικό τρόπο τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του Star για την  ύπαρξη πυρήνων ακραίων ισλαμιστών  που συνεργάζονται στενά με τζιχαντιστές.

Αυτή η φωτογραφία ντοκουμέντο τραβήχτηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την εν ψυχρό εκτέλεση με μια σφαίρα στο κεφάλι του 54χρονου Βέλγου που δήλωνε τουρίστας. Είναι πεσμένος σε μια σκοτεινή γωνιά του πάρκου που βρίσκεται στην οδό Φανοσθένους, στις εργατικές πολυκατοικίες, στο Νέο Κόσμο.

Στην πλάτη είχε ακόμη το σακίδιο του και μέσα, ανέπαφα όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το πορτοφόλι του γεμάτο χαρτονομίσματα ακόμη και τα κοσμήματα που φορούσε. Όπως ήταν επόμενο η ληστεία ως κίνητρο της δολοφονίας του Βέλγου αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Οι αστυνομικοί είχαν μπροστά τους έναν δύσκολο γρίφο και οι κάτοικοι  στο πάρκο έναν ακόμη εφιάλτη.

Ο δολοφόνος ως ψυχρός επαγγελματίας εκτελεστής, κόλλησε το όπλο κάτω από το αυτί του θύματος και πάτησε την σκανδάλη. Το πυροβόλο όπλο ήταν 32άρι,  ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος αλλά ιδιαίτερα φονικό από κοντινή απόσταση. Ήταν λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Κάποιος κάτοικος άκουσε ξαφνικά έναν υπόκωφο κρότο και αμέσως μετά είδε δύο ανδρικές φιγούρες να φεύγουν βιαστικά  από το πάρκο. Λίγο αργότερα ένας περαστικός έπεσε τυχαία πάνω στο πτώμα.

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα, αν και ήταν Βέλγος υπήκοος, στο διαβατήριο του είχε Ιταλικό όνομα και ως τόπο διαμονής, δήλωνε την Ισπανία. Τα δακτυλικά του αποτυπώματα στάλθηκαν ήδη στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ καθώς υπάρχουν πλέον βάσιμες υποψίες ότι ο Βέλγος ίσως και να μην ήταν ένας συνηθισμένος τουρίστας. Έμενε μόνος του σε ένα ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και όλα δείχνουν ότι είχε ραντεβού με τον δολοφόνο του στο Νέο Κόσμο, σε μια περιοχή χωρίς το παραμικρό τουριστικό ενδιαφέρον.

Σ'  αυτή την περιοχή ωστόσο η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία  έχουν υπό στενή παρακολούθηση πυρήνες φανατικών ισλαμιστών,  οι οποίοι καθοδηγούνται από ιμάμηδες που φέρονται  να έχουν ισχυρούς δεσμούς με τζιχαντιστές στο Βέλγιο. Μένει η απάντηση  από την ΙΝΤΕΡΟΠΟΛ για να αποδειχθεί εάν ο Βέλγος ήταν πράγματι τουρίστας ή κάποιος με σκοτεινές διασυνδέσεις στο τρομοκρατικό δίκτυο των Τζιχαντιστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top