Ένα αποτύπωμα οδήγησε στο δολοφόνο 20 χρόνια μετά

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δολοφονία του Νικήτα Κορωνιού

Ένα αποτύπωμα οδήγησε στο δολοφόνο 20 χρόνια μετά

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αναβιώνει η δολοφονία του 22χρονου Νικήτα Κορωνιού, στις 13 Μαΐου 1997 στο Λυκαβηττό.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, οι αρχές κατάφερα να εξιχνιάσουν το έγκλημα, μετά από την ταυτοποίηση ενός αποτυπώματος στο αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο ανήκει στον κατηγορούμενο που κάθεται πλέον στο εδώλιο.

Πρόκειται για τον Χρήστο Γκίλη, ο οποίος πέρασε στην... ιστορία ως ο "Δράκος των Ασανσέρ" και εξέτισε πολυετείς καθείρξεις στις φυλακές. 

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997. Ο 22χρονος είχε πάει με την κοπέλα του βόλτα στον Λυκαβηττό με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Ξαφνικά τρεις άνδρες τους επιτέθηκαν, ο ένας εκ των οποίων τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό στη μηριαία αρτηρία.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ η κοπέλα του Νικήτα έτρεξε στην πιο κοντινή πολυκατοικία και κάλεσε την αστυνομία.

«Ήταν το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικητας στην Αγγλία μηχανολόγος-μηχανικός. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας. Καθόμασταν πίσω. Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Και έπρεπε να αλλάξουμε μεριά. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας μπες μέσα στο αμάξι. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας. Δε θυμάμαι καλά αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον δύο άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δε θυμάμαι αν κρατούσε κάποιο μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ», κατέθεσε στο δικαστήριο η κοπέλα του Νικήτα και συνέχισε:

«Του πετούσα νερό προσπαθούσα να τον συνεφέρω. Πατούσα την κόρνα. Έλυσα το χειρόφρενο και το αμάξι σταμάτησε σ ένα δέντρο. Άρχισα να τρέχω και έφτασα σε μια πολυκατοικία και χτυπούσα όλα τα κουδούνια και φώναζα ότι σκότωσαν το φίλο μου. Όταν βρήκα βοήθεια πήγαμε στον Νικήτα. Ανέπνεε ακόμα».

Ο κατηγορούμενος πάντως δηλώνει αθώος και τονίζει ότι δεν ξέρει πώς βρέθηκε το αποτύπωμά του στο αυτοκίνητο του 22χρονου.

«Αθώος είμαι. Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο ίχνος. Έχω μπει φυλακή στο παρελθόν. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top