Από το Κολωνάκι ο «αποστολέας» του ΤΡΟΜΟ-δέματος στον Λουκά Παπαδήμο

Μπαλάκι ευθυνών για τον έλεγχο του φακέλου-βόμβα

Κομμάτι κομμάτι συνθέτουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής το παζλ που οδήγησε στην έκρηξη του τρομοφακέλου στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφεραν να ανασυνθέσουν τον διαλυμένο φάκελο και να καταλήξουν στον υποτιθέμενο αποστολέα. Η διεύθυνση είναι στο Κολονάκι και πρόκειται για μη δημόσιο πρόσωπο. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος βόμβα πέρασε από το μηχάνημα ελέγχου της Βουλής.

Πυρετωδώς δουλεύουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των πραγματικών αποστολέων του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανασυνθέσουν τα υπολείμματα του φακέλου και να καταλήξουν στο ποιος φαινόταν ως αποστολέας. Διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πολίτη, μη δημόσιο πρόσωπο με διεύθυνση στο Κολωνάκι. Μέχρι στιγμής οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καταλήξει στο αν ο φάκελος στάλθηκε μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή εταιρείας κούριερ στον σπίτι του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών.

ΑΠΟ X-RAY ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ

Την ίδια ώρα στην Ελληνική Αστυνομία έχει ξεσπάσει κόντρα για τον αν ο φάκελος που ανεφλέγη στα χέρια του κυρίου Παπαδήμου ελέγχθηκε ή όχι από το μηχάνημα της Βουλής. Ο μοτοσικλετιστής συνοδός του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να έχει πει.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

«Στις 10.40 παρέλαβαν τον κύριο Παπαδήμο από το σπίτι του καθώς και την αλληλογραφία που έπρεπε να ελεγχθεί. Όταν έφθασαν στην Τράπεζα της Ελλάδας πήρε τέσσερις φακέλους που είχαν πάρει από το σπίτι, τους έβαλε στη μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας  και τους πήγε στη Βουλή για έλεγχο. Τους παρέδωσε στο φυλάκιο στην αριστερή πλευρά της κεντρικής εισόδου για έλεγχο. Λίγο αργότερα του έδωσαν πίσω τους φακέλους και έφυγε».

Η εκδοχή από την Βουλή είναι διαφορετική.

ΚΥΚΛΟΙ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ:

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ήρθε στη Βουλή αστυνομικός από την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και να ζήτησε να ελεγχθεί η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού. Οποιοσδήποτε αστυνομικός δεν υπηρετεί στην ΥΑΒΕ για να εισέλθει στη Βουλή πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια ή διαπίστευση. Από τα αρχεία της ασφάλειας της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

Πάντως στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο φάκελος πέρασε από τη Βουλή, υπήρξαν όμως κενά στον έλεγχο. Ο αστυνομικός φαίνεται από κάμερες να φτάνει εκεί.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΘ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Στη ΜΕΘ θα παραμείνει και για το επόμενο 24ωωρο ενώ η νοσηλεία του συνεχίζεται χωρίς επιπλοκές, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί χειρουργικός καθαρισμός.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top