ΠΡΟΣΟΧΗ επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας!

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους

ΠΡΟΣΟΧΗ επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας!

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι οι ελληνικές αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 25χρονο Πακιστανό για τον οποίο η Ιντερπόλ είχε εκδώσει «ερυθρά αγγελία» για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Πρόκειται για τον Αχμέντ Γουαχίντ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κρατούμενος στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μέχρι τις 26 Απριλίου. Επειδή όμως έληξε ο χρόνος επιτρεπτής κράτησής του αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αν και είχε χαρακτηριστεί από τις αρχές ως «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες του δικηγόρου ενός εκ των θυμάτων του, κ. Π. Μπαϊλακτάρη, ο επικίνδυνος κακοποιός έχει υποβάλει και αίτημα χορήγησης ασύλου, το οποίο και εκκρεμεί.

Ο 25χρονος Πακιστανός στις 2 Ιουλίου 2014 με τη συμμορία του πουλούσε προστασία σε καταστήματα και δολοφόνησε δύο άτομα στο Πακιστάν.

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου εντοπίστηκε στη Θήβα και υποστήριξε στην αστυνομία ότι κινδυνεύει στο Πακιστάν, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση για θανατική καταδίκη.

Ζήτησε λοιπόν να μην εκδοθεί. Το δικαστήριο στο Ναύπλιο αποφάσισε τελικά την έκδοσή του κι εκείνος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που έκρινε ότι δεν πρέπει τελικά να εκδοθεί, καθώς αποδέχθηκε ότι όντως κινδυνεύει η ζωή του στην πατρίδα του.

Κατέληξε λοιπόν στην Αμυγδαλέζα από την οποία τελικά αφέθηκες ελεύθερος τον Απρίλιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top