Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες ανδρών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ηλικιωμένων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, προσποιοιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως είπαν τα θύματα, οι δράστες με την δικαιολογία ότι υπήρχε διαρροή ρεύματος στο ψυγείο, στην ηλεκτρική κουζίνα και στον ηλεκτρολογικό πινάκα ζητούσαν από τους ενοίκους/ιδιοκτήτες να βγάλουν τα χρυσαφικά που φορούσαν για να μην... εκραγούν οι συσκευές,όπως συνήθιζαν να λένε, λόγω της διαρροής του ρεύματος. Στη συνέχεια με... ταχυδακτυλουργικό τρόπο άρπαζαν τα κοσμήματα και εξαφανίζονταν! Οι  δράστες προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα, λέγοντας στα θύματα τους απίστευτες δικαιολογίες.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσας από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και οι οποίοι διαπράτουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1) ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 18-2-1992

2) ΤΑΣΣΙΟ Ιωάννη του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 31-7-1995

και τον μη συλληφθέντα :

3) ΚΑΜΠΕΡΗ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 10-2-1988

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βγάλτε τα χρυσαφικά, γιατί θα εκραγούμε» - Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΠΟ ληστών που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Μαϊμού υπάλληλοι της ΔΕΗ ξαφρίζουν ηλικιωμένους