ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΕΛ.ΑΣ! ΥΠΟΠΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ σε τροχόσπιτο-ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ με τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυροτεχνουργοί και μεγάλη κινητοποίηση στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΑΕ) Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας

Συναγερμός σήμανε στην ελληνική αστυνομία από ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εντόπισε ιδιοκτήτης αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στο κάτω μέρος του οχήματός του, κι ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΑΕ) Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον συγκεκριμένο σταθμό και το πρωί  της Πέμπτης διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος. Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο -σύμφωνα με όσα μετέφερε στην Αστυνομία- έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση των πυροτεχνουργών για την απομάκρυνση του ύποπτου αντικειμένου, ώστε στη συνέχεια αυτό να εξεταστεί και να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «emvolos.gr»,  από την πρώτη εξέταση του μηχανισμού από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς  της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα είδος τηλεχειριζόμενου μηχανισμού που πυροδοτείται από μακριά και προξενεί πυρκαγιά, ενώ η ιστοσελίδα alexandreiagidas.gr, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίας του μηχανισμού. 

Αν το τροχόσπιτο  ανέβαινε σε πλοίο για να ταξιδέψει και οι ασυνείδητοι πυροδοτούσαν τον μηχανισμό, οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες.

Ο επικίνδυνος μηχανισμός εμπρησμού εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς, ενώ της υπόθεσης επιλαμβάνεται η Αντιτρομοκρατική  Υπηρεσία της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Όπως κατέθεσε το ζευγάρι των Γερμανών, βρίσκονται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές με το τροχόσπιτο. 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: alexandreiagidas.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top