ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ στον Διοικητή του Α.Τ Κολωνού – Εκβίαζε ιδιοκτήτη πάρκινγκ

Έπαιρνε 300 ευρώ το μήνα για τις… υπηρεσίες του

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ στον Διοικητή του Α.Τ Κολωνού

Στα πράσα έπιασαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, ο οποίος εκβίαζε ιδιοκτήτη πάρκινγκ να του δίνει 300 ευρώ το μήνα για να μην του βρει κάποια παράβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής έλεγε στον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ ότι παρότι έχει μια… «καθαρή» επιχείρηση ποτέ δεν ξέρει τι παράβαση μπορεί να του βρει κάποια υπηρεσία.

Για να μην την… πατήσει λοιπόν του πρόσφερε κάλυψη, αλλά και ενημέρωση για επικείμενους ελέγχους από την αστυνομία, την εφορία ή το δήμο με το αζημίωτο φυσικά.

Τον πρώτο μήνα λοιπόν είχε ζητήσει και είχε πάρει 300 ευρώ. Τον δεύτερο μήνα μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη πήρε 150 ευρώ και τον τρίτο μήνα που αποδείχθηκε και… φαρμακερός τον ειδοποίησε ότι θα πήγαινε για να πάρει 200 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας όμως κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιωματικοί της οποίας τον συμβούλευσαν να κλείσει ραντεβού στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κολωνού και προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα.

Όταν λοιπόν ο διοικητής έφτασε στο σημείο του ραντεβού, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση.

Την Τρίτη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα ενός υπαστυνόμου κι ενός αρχιφύλακα, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top