"Ζωή και κότα" πέρναγαν οι ληστές των Χρηματοκιβωτίων

Από τις γυναίκες και την καλή ζωή στον... ανακριτή

Στα τυφλά επέλεγε τους στόχους της, η σπείρα που άρπαζε χρηματοκιβώτια από εκατοντάδες εταιρίες σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία. Τα μέλη, τα οποία  συνελήφθησαν από την αστυνομία, έκαναν καλή ζωή με τα εκατομμύρια ευρώ που έκλεβαν με γυναίκες, ναρκωτικά και ξενοδοχεία... 

Οι αριθμοί για την σπείρα με τα χρηματοκιβώτια... ζαλίζουν. Οι 15 συλληφθέντες κατηγορούνται για 145 ληστείες και διαρρήξεις, αλλά και για 27 εμπρησμούς οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η δράση της συμμορίας φαίνεται να ξεκινά περίπου πριν 3 χρόνια με τη λεία τους να ξεπερνά τα 10. εκατ. ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει το STAR, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ασύρματους της αστυνομίας για να παρακολουθούν τις κινήσεις περιπολικών και πολλές φορές μάλιστα έκαναν παρεμβολές με υβριστικό περιεχόμενο.

Η σπείρα ήταν έτοιμη για τα πάντα σε περίπτωση που ερχόταν τετ α τετ με αστυνομικούς.

Στις εισβολές που έκαναν ήταν ιδιαίτερα σκληροί με τους φύλακες...

Ληστής: Κάτσε κάτω μην κουνιέστε. Σε πυροβόλησα μην κουνιέσαι. Είναι κανένας άλλος εδώ; Έτσι ακίνητοι. Μη φοβάστε. Πες μου αλήθεια πάτησες κανένα κουμπί (συναγερμό);

2ος ληστής: Άστον αυτόν, μην του δένεις τα χέρια, δέσε και τον άλλον. Άνοιξέ μου την γκαραζόπορτα. Έχεις αυτοκίνητο;

Φύλακας: Όχι

Ληστής: Μην κάνεις μ@λ@κία……. στην άναψε, πρόσεχε.

2ος ληστής: Τι είναι αυτό; Δεν το βλέπεις τι θέλει να κάνει;

Ληστής: Δεν θα κάνει τίποτα μην αγχώνεσαι όπλο κρατάω. Είσαι χαζός; (ρωτάει τον φύλακα)

Φύλακας: Όχι

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν μέλη της σπείρας από γενετικό υλικό, από τον τρόπο δράσης τους, μέσω των 100 κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν, αλλά και από τα δεκάδες βίντεο που συνέλλεξαν.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, φαίνεται ένα μέλος της συμμορίας να φορά ένα χαρακτηριστικό μπουφάν και άλλο μέλος ένα ζευγάρι παπούτσια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι.

Τα μέλη της συμμορίας, τα οποία κατηγορούνται και για τρεις ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή.

Οι συλληφθέντες είναι κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ υπάρχει στην παρέα τους κι ένας 26χρονος Αλβανός.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, περιγράφουν τη συμμορία ως «επαγγελματίες» και «πολύ καλά οργανωμένους». Φορούσαν γάντια και είχαν καλά κρυμμένα τα πρόσωπά τους. Ήταν ιδιαίτερα δεμένοι μεταξύ τους, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποσπούσαν πληροφορίες από διανομείς καφέ και φαγητού που έμπαιναν στις εταιρίες, χωρίς να τραβούν την προσοχή. Έπλεναν, μάλιστα, συνέχεια τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, σε πλυντήρια της Δυτικής Αττικής, ώστε να μην υπάρχουν ίχνη της δράσης τους. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top