"Βοήθεια! Σταματήστε το αυτοκίνητό σας"- Το κόλπο πριν το...γδύσιμο

Εξαρθρώθηκε συμμορία Ρομά που δρούσε στην περιοχή των Αχαρνών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Oύτε μια ούτε δυο, αλλά από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 49 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών.

Oι κατηγορούμενοι τον τελευταίο μήνα είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών. Mε διάφορα τεχνάσματα, εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντός του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρίσκονταν εντός του οχήματος.

Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.

Πριν από λίγες μέρες, συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών, τρείς Ρομά, ηλικίας 17, 18 και 35 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 9 επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top