H "καμόρα" των Ρουμάνων- Βιντεοσκοπούσαν τους στόχους πριν χτυπήσουν!

Ξάφρισαν τη μισή Ελλάδα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε σπείρα κακοποιών που δρούσε στα πρότυπα της Καμόρα και της Ντραγκέτα. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε μια νεαρή Ρουμάνα, την οποία χρησιμοποιούσε σχεδόν σε όλες τις διαρρήξεις ο αρχηγός, καθώς φέρεται ότι είχε ιδιαίτερες ικανότητες.

Η σπείρα των Ρουμάνων δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας. Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων ιδιοκτησίας, με ταυτόχρονες εφόδους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνέλαβαν εννέα μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες. Στο ενεργητικό τους έχουν δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες.

Εξπέρ στις διαρρήξεις ήταν η 30χρονη Ανδριάνα. Η νεαρή Ρουμάνα φέρεται ότι είχε ιδιαίτερες ικανότητες στις διαρρήξεις και γι΄αυτό ο 44χρονος αρχηγός την προτιμούσε. Κάποιες φορές εκτελούσε και χρέη τσιλιαδόρου.

Τα μέλη της σπείρας τρύπωναν στις πολυκατοικίες και παρακολουθούσαν τους ενοίκους και τα διαμερίσματα. Όποιοι θεωρούσαν ότι είχαν οικονομική άνεση, έμπαιναν στο στόχαστρό τους.

Οι διαρρήκτες μάρκαραν τις πόρτες των διαμερισμάτων με δυο τρόπους: είτε έγραφαν κάποιο γράμμα στο ματάκι της πόρτας είτε έβαζαν κάποιο σημάδι στην πόρτα, που δεν ήταν ορατό από τους ιδιοκτήτες. Βιντεοσκοπούσαν, επίσης, τις κλειδαριές και τις μελετούσαν, ώστε να έχουν μαζί τους τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία και να μη χάνουν χρόνο.

Σκέφτονταν, όμως, και τις γυναίκες της συμμορίας. Για αυτό, φεύγοντας από ένα διαμέρισμα, πήραν μαζί τους και δύο ακριβά ζευγάρια ψηλοτάκουνα πέδιλα. Ένα άλλο κομμάτι που δραστηριοποιούνταν ήταν οι διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων κοσμηματοπωλείων. Για το λόγο αυτό, είχαν επιστρατεύσει έναν 63χρονο, ο οποίος ήταν ειδικός στις διαρρήξεις με οξυγόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top