ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ τα σενάρια γύρω από την αυτοκτονία της 16χρονης Ίριδας- Η έκθεση και τα κρυμμένα μυστικά

Το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε διαδικτυακά παιχνίδια πνιγμού ξεθωριάζει

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ τα σενάρια γύρω από την αυτοκτονία της 16χρονη

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον τραγικό θάνατο της 16χρονης Ίριδας, που βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της στη Γλυφάδα.

Η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ προσπαθεί να εξετάσει τα κίνητρα της κοπέλας, προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση. Πώς ένα τόσο χαρούμενο και δημοφιλές κορίτσι, από καλή οικογένεια, μπορεί να αυτοκτονήσει ξαφνικά; Τι κρύβεται πίσω από την πράξη της;

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, όλη η Ελλάδα ταράχτηκε με τον φριχτό θάνατο της 16χρονης. Το σχολείο της, μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του, έχει δημοσιεύσει τη φωτογραφία ενός λευκού περιστεριού στον ουρανό, με τίτλο «Αντίο» και τη λεζάντα «Καλό σου ταξίδι Ίριδά μας».

Ένα από τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι είναι η συμμετοχή της Ίριδας σε διαδικτυακό «παιχνίδι πνιγμού», που έχει στόχο να προκαλέσει λιποθυμία από αυτοστραγγαλισμό, φαινόμενο που ανθίζει στις διαδικτυακές κοινότητες. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ενδεχόμενο αυτό αρχίζει να ξεθωριάζει.  

Το επικρατέστερο, μέχρι τώρα, σενάριο είναι αυτό της ερωτικής απογοήτευσης. Η 16χρονη κοπέλα είχε σχέση με ένα αγόρι από άλλο σχολείο, σχέση που, όμως, έλαβε τέλος. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, εντόπισαν ένα προσχέδιο έκθεσης για το σχολείο, κρυμμένο στο θρανίο της, κατά τ’ άλλα, πρόσχαρης Ίριδας. Στην έκθεση, που δεν είχε, τελικά, παραδοθεί, στην καθηγήτρια που τη ζήτησε, το αδικοχαμένο κορίτσι έγραφε ότι «...φοβάμαι την σκιά που συνεχώς με ακολουθεί, μέχρι που κατάλαβα πως είναι ο εαυτός μου!!! Τον εαυτό μας δεν πρέπει να τον φοβόμαστε».

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση αναμένεται να «φωτίσει» την ψυχοσύνθεση και τα μυστικά της Ίριδας και να οδηγήσει τους αστυνομικούς σε συμπεράσματα.

 

Το χρονικό

 

Την προηγούμενη Δευτέρα, στις 17:45, η μητέρα της Ίριδας έλειπε και το κορίτσι ήταν σπίτι και περίμενε την καθηγήτρια που της έκανε ιδιαίτερο μάθημα. Η γυναίκα χτυπούσε το κουδούνι επανειλημμένα, χωρίς, όμως, να λάβει απάντηση. Λίγη ώρα μετά, αφού το σπίτι παρέμενε κλειστό, παρά τη συνέπεια της 16χρονης, η καθηγήτρια τηλεφώνησε στη μητέρα της μαθήτριάς της.

Οι δυο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι μαζί, κατευθυνόμενες προς το δωμάτιο της Ίριδας. Εκεί αντίκρυσαν το πιο αποτρόπαιο θέαμα! Η Ίριδα είχε κρεμαστεί από το δεύτερο πόμολο της ντουλάπας της με ένα μαντήλι, δίνοντας, με τον τρόπο αυτό, τέλος στη ζωή της.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να βρουν το κινητό τις 16χρονης και τον κοινόχρηστο φορητό υπολογιστή της οικογένειας, ώστε να μεταφερθούν για έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι κολλητές της φίλες, κατά την ανάκριση, υποστήριξαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το διαδικτυακό παιχνίδι πνιγμού. Τόνισαν, όμως, ότι ο χωρισμός της Ίριδας από το αγόρι της την είχε επηρεάσει πολύ, τίποτα, όμως, δεν πρόδιδε ότι θα αποφάσιζε να δώσει τέλος στη ζωή της, καθώς παρέμενε χαμογελαστή.

Μια ανεπιβεβαίωτη, ωστόσο, πληροφορία θέλει τη 16χρονη να εκμυστηρεύεται ένα πολύ σοβαρό και καλά κρυμμένο μυστικό σε μια από τις κολλητές της, ορκίζοντάς της να μην το μαρτυρήσει ποτέ. Αναφορικά με το μυστικό αυτό, η Ίριδα της είχε ομολογήσει ότι σκεφτόταν μέχρι και την αυτοκτονία. Η πληροφορία αυτή, όμως, προς το παρόν ερευνάται.

Το οικογενειακό περιβάλλον της Ίριδας φαίνεται ισορροπημένο και ιδιαιτέρως αξιόλογο. Ο πατέρας της ήταν στέλεχος σε μεγάλη γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ πρόσφατα άνοιξε τα φτερά του, λαμβάνοντας σημαντική θέση σε πολυεθνική εταιρεία κράτους του Περσικού κόλπου. Ο δε θείος της, αδερφός του πατέρα της, εργάζεται σε σημαντική θέση στο Ελβετικό Δημόσιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top