Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο δράκος του Αμαρουσίου.

Ο 29χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για έξι πράξεις απόπειρας βιασμού γυναικών και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση. Επίσης ζήτησε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο, όμως και τα δύο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που ζήτησε την ενοχή του δράκου.

«Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις, δρούσε μεθοδευμένα. Άκουγε φωνές που του έλεγαν “χούφτωσ’ την, φτύσ' την”. Όμως αυτός δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη αλλά τις θωπεύε... Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωσικός. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί . Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία», είπε.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν "χούφτωσ’ την θώπευσέ τη" και τόνισε πως «Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω».

Ο 29χρονος απέδωσε την συμπεριφορά του στην τραυματική ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα, την αγάπησε βαθιά αυτή τη γυναίκα, την βοήθησε οικονομικά και συναισθηματικά, ωστόσο εκείνη τον απέρριψε.

Tags: