Στόχο τους θεσμούς και «αποστολείς» Βαρουφάκη, Χαρδούβελη και οικονομολόγους, είχαν τα 8 νέα τρομο-δέματα

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής οι παγιδευμένοι φάκελοι

Συναγερμό σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει προκαλέσει ο εντοπισμός οκτώ ακόμη παγιδευμένων πακέτων στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Παραλήπτες μεταξύ άλλων ο Ντάισελμπλουμ και ο Ρέγκλινγκ.

Τα οκτώ τρομο-δέματα που εντοπίστηκαν χθες στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι σήμαναν συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην Ευρώπη.

Παραλήπτες φέρονται ότι θα ήταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μιλάνο και ο οίκος αξιολόγησης FITCH.

Σύμφωνα με πληροφορίες παγιδευμένο πακέτο προοριζόταν και για άλλο οίκο αξιολόγησης. Οι υποτιθέμενοι αποστολείς είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί που δεν είναι ενεργοί πολιτικοί αλλά είχαν ασχοληθεί με τις διαπραγματεύσεις.

Σε έναν από τους φακέλους αποστολέας εμφανίζεται ο πρώην υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Σύμφωνα με τις αρχές οι οκτώ φάκελοι είναι πανομοιότυποι με αυτούς που είχαν σταλεί την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας και το ΔΝΤ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙ ΤΡΟΜΟΦΑΚΕΛΟΙ

Μετά την αποστολή των δύο τρομοφακέλων σε Γερμανία και Γαλλία αστυνομικοί της αντιτρομοκρατική βρίσκονταν στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και στο σημείο ελέγχου των ΕΛ.ΤΑ. στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο από τους φακέλους έγινε σε ειδικό χώρο ελεγχόμενη έκρηξη και οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν από αστυνομικούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Όπως μας πληροφόρησαν άνθρωποι των ΕΛΤΑ στο κέντρο διαλογής Αττικής όπου χθες εντοπίστηκαν οκτώ τρομοδέματα υπάρχουνε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που ελέγχουν όλη την αλληλογραφία.

Οι αρχές εικάζουν ότι η αποστολή των δύο πρώτων παγιδευμένων φακέλων ήταν δοκιμαστική και τα οκτώ δέματα στάλθηκαν αργότερα πάλι από κουτιά και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛ ΤΑ. Εύλογο ερώτημα πάντως είναι μήπως τα τρομοδέματα είχαν σταλεί όλα μαζί και η ύπαρξη των οκτώ ανακοινώθηκε χθες;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top