Οι συνομιλίες στο Facebook πρόδωσαν τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα

Πώς η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας

Το Facebook πρόδωσε τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη

Καταλυτικές στάθηκαν  για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα πληροφορίες που έδωσαν φίλοι του, σχετικά με συνομιλίες των δραστών στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουβάρι της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιος μάρτυρας μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών του Αρχιμανδρίτη, κατέθεσε στην ΕΛΑΣ ότι ο 47χρονος ιερωμένος είχε επικοινωνία με έναν 28χρονο Πακιστανό, ονόματι «Αλί» που έμενε στον Κίσσαμο Χανίων.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ακόμα ότι ο Αρχιμανδρίτης του είχε δείξει πρόσφατα φωτογραφία του συγκεκριμένου Πακιστανού, τον οποίο φέρεται να είχε γνωρίσει μέσω Facebook λίγους μήνες νωρίτερα.

Υποστήριξε επίσης ότι οι δυο τους είχαν συναντηθεί μια φορά στις αρχές του 2017 και ότι είχε ακούσει τον Αρχιμανδρίτη να συνομιλεί μαζί με τον Αλί τηλεφωνικά και να του δίνει οδηγίες για το πώς να φτάσει στο σπίτι του.

Μετά από την κατάθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Δίωξης κατά Ζωής έκαναν έρευνα σε λογαριασμούς στο Facebook και διαπίστωσαν ότι όντως το θύμα είχε κλείσει ραντεβού με το δολοφόνο του στο σπίτι του, ώστε να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Πακιστανός που είχε φροντίσει να εξαφανίσει από το προφίλ του όλες τις συνομιλίες του με τον ιερέα, είχε στείλει επίσης μήνυμα σε ομοεθνή του, ότι βρήκε κάποιον στην Αθήνα που θα τον βοηθούσε με τα χαρτιά του.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ βρήκαν στην Κρήτη τον 31χρονο συγκάτοικο του Αλί, επίσης Πακιστανό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι τρεις φίλοι του με τους οποίους συγκατοικούσε πήγαν με πλοίο στην Αθήνα.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε κι ένα τηλεφώνημα που έκαναν ο 28χρονος Αλί και ο 33χρονος Ραφίκ στον συγκάτοικός τους, λέγοντάς του ότι πήγαν σε ένα σπίτι στο Γέρακα και το λήστεψαν, παίρνοντας το laptop το κινητό και πολλά λεφτά. Τον ενημέρωσαν επίσης ότι θα επέστρεφαν αεροπορικώς στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη φέρεται να πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσά εγκώλπια, τα οποία πιθανόν πήγαν σε ενεχυροδανειστήριο και μετά έφυγαν για Πακιστάν.

Οι αρχές θεωρούν τέλος ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ γίνονται ενέργειες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top