Φως στο μυστήριο της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη από τον Γέρακα κατάφεραν να ρίξουν οι αστυνομικές αρχές, μερικές μόλις εβδομάδες μετά τον μαρτυρικό του θάνατο μέσα στο διαμέρισμα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι δυο νεαροί άνδρες 28 και 33 ετών από το Πακιστάν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν αποτυπώματα των δύο αλλοδαπών καθώς ήταν σεσημασμένοι και είχαν περάσει από τις ελληνικές φυλακές. Όπως έχει διαπιστωθεί οι δράστες είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη, ενώ θεωρείται πιθανό ότι είτε την ίδια, είτε την επομένη ημέρα, διέφυγαν στο Πακιστάν.

Όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr, οι δυο άνδρες φέρονται να ήταν γνωστοί του άτυχου πατέρα Ιερόθεου, ενώ δεν αποκλείεται την ημέρα της δολοφονίας να ήταν ο ίδιος που τους άνοιξε την πόρτα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, αν και οι έρευνες προσανατολίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΥΓΕΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ:

Ο αρχιμανδρίτης βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμα του, αφού πρώτα βασανίστηκε άγρια από τους δυο δράστες.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή είχαν προκαλέσει σοκ, καθώς ο ιερέας ξυλοκοπήθηκε από τους δολοφόνους του, ενώ του έσπασαν και όλα τα πλευρά.

Μάλιστα προσπάθησαν να τον στραγγαλίσουν με τα χέρια τους και γι΄ αυτό το ωοειδές οστούν του κρανίου του βρέθηκε σπασμένο, αν και δεν ήταν αυτή η αιτία του θανάτου του. Ο θάνατος του άτυχου ιερέα ήταν ασφυκτικός και προήλθε από την πετσέτα που του είχαν βάλει στο στόμα για να τον φιμώσουν και από το σχοινί με το οποίο του είχαν δέσει το πρόσωπο.  

ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ

Οι δράστες δεν δίστασαν να εκδηλώσουν όλη τους την αγριότητα και στο μικρό σκυλάκι του ιερέα, το οποίο κλώτσησαν πολλές φορές, όταν εκείνο τους επιτέθηκε για να προστατέψει το αφεντικό του.

Οι δράστες μετά τον φόνο ερεύνησαν το σπίτι και άρπαξαν κειμήλια που είχε ο ιερέας μέσα σε μια βιτρίνα.

Μάλιστα όπως σας είχαμε ενημερώσει από το star.gr, δεν δίστασαν να αφαιρέσουν  μέχρι και τα κέρματα από το σπίτι του Αρχιμανδρίτη, ενώ οι αρχές δεν είχαν αποκλείσει από την πρώτη στιγμή την περίπτωση ο άγριος βασανισμός του να ήταν προσπάθεια να αποσπάσουν πληροφορίες για τα σημεία που υπήρχαν χρήματα.

 

Tags: