ΘΡΙΛΕΡ με την υπόθεση δολοφονίας με ΑΡΣΕΝΙΚΟ: Η ΜΑΝΑ και ΚΟΡΗ των θυμάτων σπάει τη σιωπή της- Τι λέει ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Μια υπόθεση για βιβλίο

Για βιβλίο είναι η ιστορία του Λέκτορα του ΑΠΘ που φέρεται να δηλητηρίασε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της το 2013. Ο Λέκτορας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή την προηγούμενη Παρασκευή.

Το αρσενικό είναι ο «βασιλιάς» των δηλητηρίων, δολοφονία, όμως, με τέτοιον τρόπο έχει να ακουστεί περίπου από τη δεκαετία του ’60. Δεν πωλείται, εδώ και δεκαετίες, ούτε σε φαρμακεία ούτε σε σούπερ μάρκετ. Επομένως, πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι και ειδικότητες έχουν πρόσβαση στο δηλητήριο αυτό.

Οι γιατροί της 34χρονης συζύγου του Λέκτορα υποστηρίζουν στις μαρτυρίες τους ότι η άτυχη γυναίκα έλιωνε σαν το κερί μέσα στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Το αρσενικό ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της μετά από αποστολή δειγμάτων στο Τέξας, όταν, όμως, οι Έλληνες γιατροί έλαβαν την απάντηση, ήταν πια αργά, η γυναίκα είχε καταλήξει.

 

Η μάνα και κόρη των δυο θυμάτων περιγράφει την εμπειρία της

 

Η μάνα της γυναίκας είναι το τραγικό πρόσωπο της ιστορίας. Είναι μάνα και κόρη των δυο θυμάτων και, κυριολεκτικά, ξενύχταγε στο προσκεφάλι και των δυο, όσο βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Η γυναίκα αυτή μίλησε στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» κι αποκάλυψε όλο το χρονικό.

Τον Μάιο του 2013, όταν η κόρη της άρχισε να παρουσιάζει στομαχικές διαταραχές, οι γιατροί που την εξέτασαν θεώρησαν ότι ήταν κάποια ίωση κι, αφού της χορήγησαν ορούς, την άφησαν να φύγει.

Στα τέλη του Ιουνίου του ίδιου έτους, η γυναίκα, μαζί με τη μητέρα της, τον σύζυγό της και την εγγονή της, μετακόμισαν στο εξοχικό τους στη Χαλκιδική, ενώ η κόρη της με τον σύζυγό της (τον κατηγορούμενο) πηγαινοέρχονταν καθημερινά, καθώς δούλευαν. Εκείνο το διάστημα, η κατάσταση της κόρης της επιδεινώθηκε, καθώς παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα κι αδυναμία κίνησης. Μετά τις διακοπές, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, όπου η νεαρή γυναίκα, πια, κινούνταν μόνο υποβασταζόμενη. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και λίγες, μόλις, μέρες αργότερα, μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν βγήκε, περίπου 15 μέρες μετά, παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και ξαναμπήκε. Τότε, τρεις μέρες αργότερα, κατέληξε. Η γιαγιά της νεαρής γυναίκας, με τα ίδια συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγες εβδομάδες μετά κι έφυγε από τη ζωή μια μέρα αργότερα.

 

 

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και των δύο, η γυναίκα, μάνα του ενός θύματος και κόρη του άλλου, έμενε μαζί τους συνέχεια. Τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής της, η κόρη και η μητέρα της, βρίσκονταν σε κίνδυνο. Οι μόνες ώρες της ημέρας ήταν όταν επισκεπτόταν την κόρη της ο γαμπρός της, οπότε κι αποχωρούσε από το δωμάτιο, από διακριτικότητα. Η ίδια τάιζε την κόρη της και τη βοηθούσε να πιει νερό, μερικές φορές, όμως, άφηνε τον γαμπρό της να το κάνει, καθώς το ζήταγε ο ίδιος.

Στην οικογένεια, όλοι έτρωγαν το ίδιο φαγητό. Τα θύματα, όμως, έτρωγαν και ταχίνι. Ο κατηγορούμενος έπαιρνε το φαγητό μαζί του, σε τάπερ. Στο εξοχικό τους χρησιμοποιούσαν μόνο εμφιαλωμένο νερό, καθώς το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι η άτυχη κόρη της αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του Λέκτορα συζύγου της. Κάποια στιγμή, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τον διώξει από το σπίτι, με σκοπό να χωρίσουν. Αντίστοιχο σκηνικό είχε επαναληφθεί μετά τη γέννηση του παιδιού τους, που του είχε ζητήσει να χωρίσουν ξανά.  

 

Τι λέει στο Star ο οικογενειακός τους γιατρός

 

Ο οικογενειακός γιατρός ήταν και φίλος της οικογένειας. Του είχαν κινηθεί, μάλιστα, υποψίες, μήνες πριν την εισαγωγή της 34χρονης στο νοσοκομείο, καθώς υπήρχε περιοδικότητα στα συμπτώματα, σε συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Αυτή η περιοδικότητα δεν συναντάται σε παθήσεις.

«Όλα έγιναν σταδιακά. Δεν βρισκόταν αιτία από πίσω. Με το που νοσηλεύτηκε, βεβαιώθηκα για τις υποψίες μου σε μεγάλο βαθμό».

Η σύζυγος του κατηγορούμενου, μέσα στο νοσοκομείο, κυριολεκτικά έλιωνε. «Παρουσίαζε όλα τα συμπτώματα μιας δηλητηρίασης με αρσενικό. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στην κλινική της πορεία».

Εκείνος ήταν ο άνθρωπος που επέμενε να ληφθούν δείγματα ούρων κι αίματος από τις δυο γυναίκες, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Τα δείγματα αυτά είναι που έδειξαν την ύπαρξη αρσενικού στον οργανισμό τους.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top