ΤΕΡΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ο ανήλικος ΦΟΝΙΑΣ του 6χρονου στην Κομοτηνή-Ήξερε τι έκανε

Τι λένε οι δικηγόροι

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ο 15χρονος που κατηγορείται για τον βιασμού και τη δολοφονία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ στην Κομοτηνή, που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο, λίγες μόλις ώρες πριν την κηδεία του θύματός του.

Ο 15χρονος δράστης, επίσης κωφάλαλος, όπως και ο Σεζάλ, έλαβε τελικά 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς δεν υπήρχε διερμηνέας νοηματικής και για να προλάβει να μελετήσει την δικογραφία ο δικηγόρος του, ο Δημήτρης Μήλιογλου, ο οποίος ορίστηκε αυτεπάγγελτα για την υπεράσπιση του εφήβου από την Εισαγγελία Ροδόπης.

«Θα λάβω αύριο τα αντίγραφα της δικογραφίας και την Παρασκευή είναι η απολογία του όποτε και θα μεταβεί στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη η ειδικός που θα μεταφράσει – διερμηνεύσει τα λεγόμενα του κατηγορούμενου» σημείωσε ο κ. Μήλιογλου, που δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα, καθώς δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Ο Νότης Χαραλαμπίδης, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου αδικοχαμένου αγοριού, δήλωσε με τη σειρά του ότι «οι γονείς ζήτησαν παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη. Δεν θέλω να κάνω κάποια εκτίμηση για το περιεχόμενο της δικογραφίας γιατί ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένη και δεν την έχω διαβάσει».

«Να μείνει μέσα για μια ζωή και να πεθάνει εκεί πέρα» φώναζε συντετριμμένη η μητέρα του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ έξω από τα δικαστήρια. «Αν μάθω ότι θα τον αφήσουν εγώ η ίδια θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν έχω μυαλό καθόλου».

 

Ο 6χρονος δεν ήταν το πρώτο του θύμα

 

Σοκ και φρίκη προκαλεί το παρελθόν του 15χρονου, καθώς ο έφηβος έχει εμπλακεί σε δύο ακόμα περιπτώσεις βιασμού, μία ως θύμα και την άλλη ως θύτης.

Την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του 2016, είχε πέσει ο ίδιος θύμα βιασμού. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων ικανών να αποδώσουν και να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

Την δεύτερη, το καλοκαίρι του 2016, ο 15χρονος απασχόλησε και πάλι τις Αρχές, όμως ως θύτης. Για την υπόθεση αυτή, μάλιστα, αποδόθηκαν κατηγορίες, αλλά η δικογραφία που σχηματίστηκε βρίσκεται ακόμα στο ανακριτικό στάδιο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 15χρονος γλίτωσε εξαιτίας του ελαστικού νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει για τους ανήλικους. Η μοναδική περίπτωση στην οποία επιτρέπεται εγκλεισμός ανηλίκου είναι η απόδειξη κάποιας ψυχολογικής διαταραχής, το τότε πόρισμα, όμως, της παιδοψυχολόγου που τον ανέλαβε, έκανε λόγο για άτομο με πλήρη συνείδηση και επίγνωση των πράξεων του, οπότε, τελικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Την πλήρη συνείδηση των πράξεών του επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου: «Επειδή είδα τον δράστη, να πω ότι επιδεικνύει μια αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν αισθάνεται καθόλου στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμηλής ευφυΐας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αντίληψη και ξέρει τι κάνει. Το νομοθετικό πλαίσιο για τους ανήλικους είναι επιεικέστερο, αυτό όμως εμείς το οποίο θα προσπαθήσουμε είναι να μην αφεθεί ελεύθερος και να του επιβληθεί η βαρύτερη ποινή».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top