Με τη μέθοδο του ριφιφί άγνωστοι δράστες κατάφεραν να τρυπώσουν σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Ιωνία και να αδειάσουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο παραβίασαν με οξυγόνο.

Όπως θα δείτε και στο video, με ένα  δοκάρι οικοδομής οι θρασύτατοι διαρρήκτες έσπρωξαν το γραφείο που βρίσκονταν  κολλημένο στον τοίχο του διπλανού κοσμηματοπωλείου και άνοιξαν διάπλατα  το δρόμο για να αδειάσουν το χρηματοκιβώτιο.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο τραβήχτηκαν από τον άτυχο ιδιοκτήτη όταν αυτός μπήκε στο κατάστημα και έντρομος διαπίστωσε ότι η περιουσία του είχε κάνει φτερά.

Η διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία έγινε ξημερώματα με τη μέθοδο του ριφιφί. Οι δράστες αρχικά διέρρηξαν την είσοδο ενός λογιστικού γραφείου που βρίσκεται μεσοτοιχία με το χρυσοχοείο. Στη συνέχεια με καλέμι και σφυρί άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο,  από όπου πέρασαν οι ίδιοι με τον εξοπλισμό τους που ήταν φιάλες οξυγόνου.

Έκοψαν το κεντρικό καλώδιο του συναγερμού και αφού κατέβασαν και τις ασφάλειες του ηλεκτρικού, επί μισή ώρα προσπαθούσαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και τελικά τα κατάφεραν.

Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ αλλά και μετρητά που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα  όπως υποπτεύεται ο ιδιοκτήτης δεν αποκλείεται να τον είχαν επισκεφτεί πριν από μέρες δήθεν ως πελάτες για να κατοπτεύσουν το χώρο. 

 

Tags: