Το έγκλημα της Ανθής Λινάρδου, η οποία δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον ίδιο της τον σύζυγο στο Βελβεντό Κοζάνης, έρχεται ξανά στο φως. 

Ο δράστης και πατέρας των παιδιών της Ανθής, τη στραγγάλισε μετά από καυγά που είχαν οι δυο τους, και στη συνέχεια μετέφερε τη σορό της στο χωράφι του, 3χλμ μακριά από το χωριό, όπου την έθαψε με σκοπό να την εξαφανίσει, και να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ είχε δηλώσει και την εξαφάνιση της, με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές. Μάλιστα, στην προσπάθεια του να θολώσει τα νερά συμμετείχε και στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας του. 

Τελικά, η Ανθή βρέθηκε θαμμένη και ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή ενός έτους για περιύβριση νεκρού.

''Σκότωσα τη γυναίκα μου εν βρασμώ ψυχής. Θόλωσα όταν μου είπε ότι θα φύγει και θα πάρει τα παιδιά. Τα παιδιά για μένα είναι ότι πολυτιμότερο είχα. Και την ίδια την αγαπούσα και δεν ήθελα να τη χάσω. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να τα βρούμε, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Όταν κατάλαβα πως ήταν νεκρή πανικοβλήθηκα... Άρχισα να σκέφτομαι πως θα κρύψω το πτώμα και τον τρόπο για να μην γίνει γνωστό το έγκλημα. Αυτό, γιατί ήξερα πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε δεν θα έβλεπα τα παιδιά μου. Έτσι, την έθαψα στο χωράφι μου και τις επόμενες μέρες προσπαθούσα να μην αποκαλυφθεί το έγκλημα'', είπε ο Τάσος Τσιουχάρας μεταξύ άλλων στην απολογία του. 

Σήμερα, 12 μήνες μετά την δολοφονία που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, συζητήθηκε η αίτηση του κατηγορούμενου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Ο δράστης ζητά να ρυθμιστεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με τα τρία του παιδιά  (δύο κοριτσάκια και ένα αγοράκι). 

Στο δικαστικό Μέγαρο των Γρεβενών εμφανίστηκε η μητέρα της Ανθής Λινάρδου, αλλά και ο σύζυγος της αδελφής του θύματος. Και οι δύο υποστήριξαν ότι «δεν είναι δυνατό τα παιδιά να δουν τον πατέρα τους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά μετά το έγκλημα, μεγαλώνουν με τη γιαγιά τους και μητέρα της Ανθής, η οποία τα πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και τα παιδιά προσαρμόστηκαν σε νέες δραστηριότητες μακριά από το χωριό.

Την Τετάρτη, στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα» μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ανθής, η κυρία Π.Σαββίδου.

«Οι παιδοψυχολόγοι που παρακολουθούν τα παιδιά διαβεβαιώνουν ότι τα παιδιά δεν είναι ακόμη έτοιμα να δουν τον πατέρα τους. Τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί πλήρως, έχουν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, είναι άριστα στο σχολείο. Δεν θα πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι είναι βαθιά τραυματισμένα ψυχικά και γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια, τόσο από τους παιδοψυχολόγους όσο και από την οικογένεια των παιδιών, προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους! Ακόμη και τώρα ξυπνούν το βράδυ», είπε η κυρία Σαββίδου. 

Η ίδια ξεκαθάρισε πάντως ότι η οικογένεια της Ανθής δεν έχει σκοπό να ξεκόψει τα παιδιά από τους συγγενείς του δράστη, τονίζοντας πως «το πρόβλημα μας είναι ο πατέρας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δίκη συνεχίζεται αύριο Πέμπτη, και θα συζητηθεί η αίτηση για επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς του δράστη. «Ζητούν την γονική μέριμνα, όπως και οι γονείς της Ανθής», τόνισε η κυρία Σαββίδου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

  

  

Tags: