Της τρελής γίνεται με τις διαρρήξεις και τις ληστείες στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, γεγονός που προκαλεί αϋπνία στους επιχειρηματίες.

Ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας έβαλε στο "στο μάτι"  ένα ζευγάρι μακρυχέρηδων στο κέντρο των Χανίων στην Κρήτη.

Η μητέρα, κρατώντας το παιδάκι της στην αγκαλιά της, προσποιήθηκε, μαζί με τον άντρα της, ότι είναι πελάτες.  Ο σύζυγος της, μάλιστα, για να "ρίξει στάχτη στα μάτια" αγόρασε κάτι πολύ φτηνό. 

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνεται να συνεννοούνται με τα μάτια ενώ δείχνουν να κοιτούν και να περιεργάζονται, δήθεν από καταναλωτικό ενδιαφέρον, τα εμπορεύματα.

Κάποια στιγμή η γυναίκα, αφού τσεκάρει ότι δεν υπάρχει κανείς στο οπτικό της πεδίο, με γρήγορη κίνηση απλώνει το χέρι και παίρνει το κινητό. Το βάζει στο μπουφάν της, ενώ ο άντρας μόλις αντιλαμβάνεται ότι "αποστολή εξετελέσθη" ρίχνει λίγες κλεφτές ματιές τριγύρω και στη συνέχεια φεύγουν μαζί ατάραχοι. 

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγράψει τα πάντα και το βίντεο βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας

Το  μπαράζ διαρρήξεων στην Ελλάδα συνεχίστηκε χθες, Τετάρτη, λίγο  μετά τα μεσάνυχτα στην Μυτιλήνη.

Νεαροί διαρρήκτες μπούκαραν σε κατάστημα ποτοποιίας,  δεν βρήκαν όμως τίποτα και αποχωρήσαν με άδεια χέρια. 

Τρέμουν οι επιχειρηματίες

Οι ιδιοκτήτες τρέμουν μόλις κλείνουν τις επιχειρήσεις και τοποθετούν κάμερες κλειστού κυκλώματος για να σώσουν τις περιουσίες τους με όποιον τρόπο μπορούν. 

Φεύγουν για να ξεκουραστούν και έχουν το μυαλό τους στο κινητό. Είναι επιχειρηματίες και εξομολογούνται στην κάμερα του STAR τις δικές τους ιστορίες από ανάλογα περιστατικά.

Ο Σάββας είναι παντρεμένος και, αντί να κρατάει στα χέρια του το παιδί του, έχει στο μυαλό του την επιχείρησή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, μόνο το πρώτο  εξάμηνο του 2016 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 2.456 ληστείες, έναντι 2.203 για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Επίσης διαπράχθηκαν 177 απόπειρες ληστείας, έναντι 163 , που είχαν καταγραφεί το Α' εξάμηνο του 2015. 

 

 

Tags: