Η COSCO στο σκόπευτρο της Ρούπα! Ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα στον ΟΛΠ

Νέα στοιχεία από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης

Η COSCO στο σκόπευτρο της Ρούπα!

Ο κινεζικός γίγαντας COSCO που έχει εξαγοράσει τον ΟΛΠ και έχει σοβαρές βλέψεις και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές ότι αποτελούσε τον πιο σαφώς προσδιορισμένο στόχο της Πόλας Ρούπα και της ομάδας της.

Όπως αναφέρει το Ποντίκι, μεταξύ των πολλών στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου έμενε η Ρούπα με τον γιο της, περιλαμβάνονται:

  • Εκτενείς αναφορές της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που συμπεριλάμβανε και την εποχή του Γ. Παπανδρέου.
  • Εκτενείς αναφορές στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου 2014 όταν οι δυο τους είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO και είχαν εγκαινιάσει το τρένο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια με τα κινεζικά προϊόντα μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης.
  • Εκτενείς αναφορές στο ρόλο του δημάρχου Πειραιά Π. Μόραλη και του μεγαλοεφοπλιστή Β. Μαρινάκη, υπό το πνεύμα ότι ευνόησαν την είσοδο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στον ΟΛΠ.

Αναλυτές των διωκτικών αρχών εκτιμούν ότι από το σύνολο των στοιχείων είχε γίνει χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της COSCO. Μάλιστα σημειώνουν ότι ένα χτύπημα στα γραφεία του κινεζικού γίγαντα θα γινόταν με αυτοκίνητο – βόμβα μεγάλης ισχύος.

Υπογραμμίζουν τέλος ότι εάν σημειωνόταν μια τέτοια επίθεση οι πολιτικές και οικονομικές συνέπειες να ήταν κολοσσιαίες για την κυβέρνηση και τη χώρα, δεδομένων του μεγέθους της COSCO, της εμπλοκής της στη χώρα μας και του τεράστιου διεθνούς αντικτύπου σε μια περίοδο που οι ελληνικές κυβερνήσεις ψάχνουν εναγωνίως επενδύσεις στις διεθνείς αγορές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top