Ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα η Ρούπα! Βρέθηκε… ατζέντα με 70 στόχους – Ονόματα ΦΩΤΙΑ

Γίνονται αναφορές ακόμα και στον πρωθυπουργό

Εβδομήντα πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς είχε συνολικά στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα, όπως αποδεικνύεται από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, όπου έμενε με το γιο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους στόχους της Ρούπα και των συνεργών της είναι επτά κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και διευθύνσεις επτά κτιρίων, όπου στεγάζονται ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Πρόκειται για πολιτικούς, οικονομικούς – επιχειρηματικούς και δικαστικούς παράγοντες της χώρας, για τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία σε ορισμένες περιπτώσεις αναλυτικά με διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Επίσης στις σημειώσεις της Ρούπα υπάρχουν αναφορές για τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, αλλά επίσης για τους Γ. Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά. Αναφέρονται ακόμα τα ονόματα του Κ. Μητσοτάκη, του Ε. Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομίας, Π. Ρουμελιώτη.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για σκόρπιες σημειώσεις, οι οποίες επ’ ουδενί δεν αποτελούν καταστρωμένο σχέδιο, έτοιμο να υλοποιηθεί.

Αναφέρουν ακόμα πως τα στοιχεία λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι πρώτες ενδείξεις όμως δείχνουν μια απλή καταγραφή ονομάτων πολιτικών.

Η Πόλα Ρούπα είχε επίσης συγκεντρώσει πληροφορίες για επιφανείς επιχειρηματίες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζικά στελέχη, αλλά και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Μεταξύ άλλων, υπήρχαν αναφορές σε κορυφαίο παράγοντα του ελληνικού εφοπλισμού, με μεγάλο στόλο και παρουσία στο Σίτι του Λονδίνου, σε ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας καλλυντικών με διεθνή παρουσία, σε επιχειρηματία με θεσμικό ρόλο και πολυσχιδή δραστηριότητα και σε μεγαλομέτοχο κατασκευαστικής εταιρείας.

Όσον αφορά στη λίστα στόχων της Ρούπα από τον τραπεζικό και κτηματομεσιτικό κλάδο, σε αυτή υπάρχουν τα ονόματα δύο τραπεζιτών, εκ των οποίων στον ένα είχε γίνει πρόταση για υπουργική θέση, ενώ ο δεύτερος δεν είναι στη ζωή.

Στο στόχαστρο της Ρούπα ήταν επίσης μεγάλες εταιρείες και όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως επίσης οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επτά κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας που στην πλειονότητά τους στεγάζουν γραφεία αντιπροσωπειών ή υπηρεσιών της Ευρώπης.

Οι έρευνες στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης συνεχίζονται από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και το σπίτι φυλάσσεται μέρα και νύχτα από ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top