Στο στόχαστρο της Ρούπα Μητσοτάκης και Σαμαράς! Τι δείχνουν οι σημειώσεις που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη

Το εύρημα που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ-Πρώτη ανάρτηση: 10-01-2017 14:14

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ μετά από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, καθώς στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου έμενε η αρχιτρομοκράτισσα με τον γιο της βρέθηκαν σημειώσεις για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις σημειώσεις αυτές φέρεται να τις έχει γράψει η ίδια η Πόλα Ρούπα ή κάποιος συνεργός της, ενώ σε αυτές αναγράφονται διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων και άλλα στοιχεία που αφορούν τον πρόεδρο της ΝΔ.

Φυσικά στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να λύσουν το γρίφο των σημειώσεων και να διαπιστώσουν αν η σύλληψη της Ρούπα απέτρεψε ένα ενδεχόμενο χτύπημα εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και αν υπήρξε παρακολούθηση του κ. Μητσοτάκη και πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία.

Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά ότι το 2013 τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού είχαν γίνει στόχος ενόπλων που είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε προέδρου, Α. Σαμαρά. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ανθρώπων που πλαισίωναν τη Ρούπα.

Επίσης στην κατοικία της Ηλιούπολης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν και σε άλλους πολιτικούς, δικαστικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Eνδεικτικά αναφέρονται οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης (πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ). Οι σημειώσεις αναφέρονται στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει ενημερώσει τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά ενώ ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μίλησε με τον κύριο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται η εξέταση και η ανάλυση των στοιχείων που συνελέγησαν από το σπίτι, όπου έμενε η Ρούπα, ώστε να προσδιορισθεί η ταυτότητα τριών ή τεσσάρων συνεργών της, από τους οποίους οι δύο εκτιμάται ότι είναι γνωστοί στις αρχές. 

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θεωρεί πως οι σημειώσεις δεν αποτελούν σχέδια για επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top