ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-Το STAR στη Γιάφκα του Αλίμου-Ετοίμαζαν ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ με όπλα και λιπάσματα!

Τηλεκάρτες, κινητά, σημειώσεις και σχεδιαγράμματα στο στόχαστρο των αρχώνΠρώτη ανάρτηση: 06-01-2017 23:29

Την γιάφκα με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα ευελπιστούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τα ευρήματα στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη και το γκαράζ στον Άλιμο. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται οι σημειώσεις και τα σχεδιαγράμματα που εντοπίστηκαν, αλλά και οι τηλεκάρτες που χρησιμοποιούσε η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ… 

Τα ευρήματα στο σπίτι στην Ηλιούπολη, αλλά και στο γκαράζ στον Άλιμο οδηγούν τις αρχές στην εκτίμηση ότι η Πόλα Ρούπα ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων σαρώνουν τα πάντα, αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα που ίσως οδηγήσουν σε σύλληψη και άλλων ατόμων. 

Στο σπίτι της Πόλας Ρούπα βρέθηκαν σχεδιαγράμματα και πάρα πολλές σημειώσεις με ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών, και διευθυντών δημόσιων οργανισμών, αλλά και διευθύνσεις υπουργείων, εταιριών και δημοσίων κτιρίων. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πρόκειται για πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων που σχεδίαζαν. Ανάμεσα στις σημειώσεις αναζητούν στοιχεία ή προσχέδιο προκήρυξης για την αποτυχημένη απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, πίσω από την οποία εκτιμούν ότι βρίσκεται η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Το ζητούμενο για το αντιτρομοκρατικό επιτελείο είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα. 

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη ήταν πολύ προσεκτική. Για τις επικοινωνίες της χρησιμοποιούσε τηλεκάρτες. Αρκετές βρέθηκαν στο σπίτι. Σταθερό τηλέφωνο δεν είχε. Επίσης, έχουν βρεθεί συσκευές κινητών, όχι όμως και κάρτες SIM. 

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται σίγουροι, ότι το γκρι HYUNDAI, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκε στο γκαράζ της οδού Κύπρου στον Άλιμο, είναι το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε ο Νίκος Μαζιώτης πριν από τη σύλληψή του και είχε χρησιμοποιηθεί στη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας , αλλά και στην επίθεση στην οδό Αμερικής στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία στο γκαράζ έχουν βρεθεί:

Ζελατοδυναμίτιδα

Σφαίρες Καλάσνικοφ

ANFO (εργοστασιακό λίπασμα που χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας για την κατασκευή βομβών).

Από τον Ιούνιο του 2012, η Πόλα Ρούπα κυκλοφορούσε ελεύθερη καταφέρνοντας να ξεφεύγει από τον αστυνομικό κλοιό.  Πληροφορία αναφέρει ότι πριν από λίγες εβδομάδες ένας άνδρας πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και έδωσε στοιχεία για τις κινήσεις της 48χρονης. Ο πληροφοριοδότης, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr,  φέρεται να πήρε εγγυήσεις για την είσπραξη του ποσού της επικήρυξης, δηλαδή του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην Πόλα Ρούπα τους οδήγησε ο 37χρονος άνδρας που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Σμύρνη. Ο ποινικός που το 2008 είχε κατηγορηθεί μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Μυλωνά. Ο σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες βρισκόταν υπό παρακολούθηση ως βασικός ύποπτος για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Μεταμόρφωση στις αρχές Δεκεμβρίου. 

ΤΟ STAR ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Ο δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκε στον Άλιμο, εκεί όπου οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τη Γιάφκα, εξασφαλίζοντας μάλιστα αποκλειστικές εικόνες από τις έρευνες! Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής με ειδικές στολές, και ειδικό υπεριώδες φως εντόπιζαν αντικείμενα, τα φωτογράφιζαν και τα τοποθετούσαν σε ειδικά σακουλάκια για να μεταφέρουν στα εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Οι αστυνομικοί δεν ερευνούν μόνο το εσωτερικό της Γιάφκας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να αποκλείουν στο συγκεκριμένο σημείο να είχε στηθεί ολόκληρο δίκτυο με άτομα που υποστήριζαν την Πόλα Ρούπα.  

«Πάνω από 800 είναι τα ευρήματα των αστυνομικών. Κάθε λεπτό που περνά αντιμετωπίζουν και νέα στοιχεία», εξήγησε ο δημοσιογράφος .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top