Προφυλακιστέα η Ρούπα - Ξεκίνησαν απεργίας πείνας και δίψας με τον Μαζιώτη

Παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη μέσω Facebook για το παιδί των τρομοκρατών

Τυπικές απολογίες έδωσαν στον ανακριτή η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενη της, την Παρασκευή. Παραδέχτηκαν συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αρνήθηκαν ωστόσο να απαντήσουν στα υπόλοιπα ερωτήματα.  Στις δύο γυναίκες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συγκρότηση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης και κρίθηκαν προφυλακιστέες. 

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

- Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών
- Διακεκριμένη κλοπή, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Πριν από την απολογία της, η Πόλα Ρούπα με χειρόγραφο μανιφέστο δήλωσε "επαναστάτρια" και αναφέρθηκε στο παιδί της.

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα..  Μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση. Επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν έμενα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα 6χρονο παιδί», ανέφερε.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΩΤΗ

Η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας, μέχρι να δοθεί το ανήλικο παιδί τους στη γιαγιά και την αδελφή της κατηγορούμενης. Μαζί τους και η 25χρονη, η οποία δήλωσε αναρχική.

«Είμαι αναρχικιά, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω, μέχρι το παιδί των συντρόφων μου δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά η 25χρονη.    

"ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ"

Η εισαγγελία της Αθήνας ανακοίνωσε ότι χορηγήθηκε άδεια στους συγγενείς της Πόλας Ρούπα να δουν το παιδί και ότι εξετάζεται η αίτησή τους για τη χορήγηση προσωρινής επιμέλειας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ψευδείς και ανεύθυνες» τις αναφορές ότι το παιδί κρατείται, επισημαίνοντας τέθηκε σε προστασία και παρακολουθείται από ειδικούς επιστήμονες.

Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

Νωρίτερα, η Πόλα Ρούπα υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου.

Μπακογιάννης: Όσο αξίζει η Ρούπα τη φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδί της να είναι με τη γιαγιά του

Με ανάρτηση του στο Facebook, o περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να δοθεί άμεσα το παιδί στα συγγενικά πρόσωπα της Πόλας Ρούπα. Πιο αναλυτικά έγραψε:  «Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν...». 

Στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται το παιδί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ η αδελφή της Πόλας Ρούπα και η γιαγιά του εξάχρονου παιδιού περιμένουν να τους επιτραπεί να το συναντήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη υποστηρικτές της Πόλας Ρούπα έσπασαν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το παιδί πραγματοποιήθηκε και κατάληψη του εργατικού κέντρου της πόλης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top