Πόλα Ρούπα: Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα! Από ξανθιά… μελαχρινή και από υπέρβαρη… λεπτή!

Οι μεταμορφώσεις που την κράτησαν ελεύθερη για 4 χρόνια

Πόλα Ρούπα: Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα!

Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια η αρχιτρομοκράτισσα Πόλα Ρούπα είχε καταφέρει να μείνει ασύλληπτη παρά το γεγονός ότι είχε οργανώσει και εκτελέσει διάφορες ληστείες σε τράπεζες, περνώντας απαρατήρητη χάρη στις αλλαγές στο παρουσιαστικό της και στις μεταμορφώσεις της.

Ήταν 25 Ιουνίου 2015 όταν στις 08:00 το πρωί η Πόλα Ρούπα μπαίνει αποφασισμένη στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», βγάζει όπλο κάτω από την ιατρική μπλούζα που κρατά στο χέρι της και ζητά από την υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

«Ληστεία. Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Μην πατήσεις το κουμπί του συναγερμού γιατί θα κινδυνεύσετε. Δεν είμαι διατεθειμένη να φύγω χωρίς χρήματα. Αν το πατήσεις θα έρθει η αστυνομία και θα έχουμε ένοπλη συμπλοκή. Τότε υπάρχει κίνδυνος», της λέει.

Φορά ξανθιά μακριά περούκα, μαύρα γυαλιά, μπεζ μπουφάν (ίσως διπλά ρούχα), έχει περασμένη χιαστί μία μαύρη τσάντα. Το δεξί της χέρι είναι ελεύθερο, ενώ στο αριστερό κρατά τη λευκή ιατρική μπλούζα κάτω από την οποία είναι κρυμμένο το όπλο.

Η υπάλληλος τρομοκρατημένη υπακούει και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη φεύγει με 125.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ίδια την Πόλα Ρούπα σε κείμενο που έγραψε η ίδια, όταν μια υπάλληλος της είπε «κι εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε», της πρότεινε να πάνε σε ένα τυφλό σημείο που δεν πιάνουν οι κάμερες για να της δώσει 5.000 ευρώ, τα οποία όμως δε δέχτηκε.

Η Ρούπα φεύγει και γίνεται καπνός, χωρίς οι αρχές να καταφέρνουν να την εντοπίσουν.

Μία ακόμα μεταμόρφωσή της συναντάμε σε ληστεία στη Μαλεσίνα. Εκεί η Ρούπα ορμά μέσα στην τράπεζα με μαύρη περούκα αυτή τη φορά, διπλά ρούχα και φωνάζει ότι η πρόκειται για απαλλοτρίωση χρημάτων από την τράπεζα.

Μαζί της μία ακόμα γυναίκα, που σκούπιζε τα σημεία που ακούμπησαν, ενώ ένας άνδρας απειλούσε τους υπαλλήλους και μάζευε τα χρήματα. Στο τέλος «έπλυναν» το αυτοκίνητο με χλωρίνη!

Λίγα χρόνια νωρίτερα στις 11 Αυγούστου 2011 ο Γιώργος Πετρακάκος εμφανίζεται σε ληστεία τράπεζας στο Γαλατά Τροιζηνίας, με λεία 124.000 ευρώ. Μαζί του είναι μια γυναίκα με πλατινέ περούκα, η οποία καλύπτει τα νώτα του, όταν εκείνος πιέζει τους υπαλλήλους να του δώσουν τα χρήματα.

Φορά επίσης γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, καρό ασπρόμαυρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Έχει περάσει χιαστί στο λαιμό της μία τσάντα και στο δεξί της χέρι κρατά χαμηλά ένα πιστόλι. Οι αρχές πιστεύουν ότι και σε εκείνη τη ληστεία η γυναικεία παρουσία δεν ήταν άλλη από την… υπαρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, μία γυναίκα συμμετέχει σε μια ακόμα ληστεία στην Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών με λεία πάνω από 500.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, στις 16 Ιουλίου 2012 μπαίνει στο υποκατάστημα μαζί με τους τέσσερις συνεργούς της, στέκεται κοντά στην είσοδο της τράπεζας καλύπτοντας τις κινήσεις των υπολοίπων. Έχει καστανά μαλλιά, πιθανόν περούκα, φορά σκούρα γυαλιά ηλίου, γκρι μακό κοντομάνικο μπλουζάκι με λογότυπο, μαύρο κολάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια ενώ έχει χιαστί μία μαύρη τσάντα. Στο αριστερό της χέρι φορά μαύρο γάντι, ενώ στο δεξί, το πιστόλι χαμηλά κοντά στο σώμα της. 

Οι τέσσερις ένοπλοι ανάμεσά τους και η γυναίκα μπήκαν στην τράπεζα, ως παραθεριστές,  ενώ ο πέμπτος ακριβώς απ’ έξω, καθώς το αστυνομικό τμήμα ήταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Μετά από τέσσερα χρόνια, παραμονές Φώτων, η Αντιτρομοκρατική καταφέρνει να συλλάβει την Πόλα Ρούπα σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top