Σπαράζει ο πατέρας του 15χρονου Χρήστου στο star.gr: «Ξέρω ποιος σκότωσε το παιδί μου, περιμένω τη θεία δίκη»

«Κάποιοι τόλμησαν να μας κουνήσουν το δάχτυλο για τη διαπαιδαγώγηση του γιου μας»

Σπαράζει ο πατέρας του 15χρονου Χρήστου στο star.gr

Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ακούγεται η φωνή του πατέρα του 15χρονου Χρήστου, ο οποίος ανήμερα της γιορτής του ξεψύχησε μετά από βραδινή του έξοδο με τους φίλους του. Στη φωνή του μπορείς να διακρίνεις τον πόνο του πατέρα που μόλις έθαψε το παιδί του, αλλά και μια απίστευτη δύναμη να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που του έκοψε το νήμα της ζωής τόσο γρήγορα.

«Το παιδί μου βγήκε έξω παραμονή Χριστουγέννων για να κεράσει τους φίλους του για τη γιορτή του, αφού κάποιοι θα έφευγαν. Γύρισε γύρω στις 23:30 και η μητέρα του τον είδε που έτρωγε στην κουζίνα. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Φαινόταν καλά, δεν μας έδωσε κάποιο δείγμα ότι κάτι συνέβαινε. Πήγε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ», είπε στο star.gr ο κ. Στέφανος.

Όπως αποκάλυψε ήταν εκείνος που βρήκε στα πράγματα του Χρήστου ένα χαρτάκι με περίεργες ουσίες.

«Είπα να μην κάνω φασαρία 12 η ώρα τα μεσάνυχτα και να το συζητήσω μαζί του το πρωί. Δεν πρόλαβα», λέει με πόνο και προσθέτει ότι γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος που του στέρησε το παιδί του.

«Ξέρω ποιος είναι αυτός που του έδωσε τις ουσίες. Κάνει πιάτσα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του Βόλου, όλοι το ξέρουν και παρασέρνει τα παιδιά στο βούρκο των ναρκωτικών. Το παιδί μου δεν μας είχε δείξει ότι έχει μπλέξει με κακές παρέες κι εμείς τον είχαμε από κοντά. Αλλά ήταν πολύ φιλότιμος και ευκολόπιστος. Δεν χαλούσε χατίρι σε κανένα και πίστευε ό,τι του έλεγαν», συνεχίζει ο πατέρας του 15χρονου.

Οι φίλοι του γνωρίζουν καλά τι έχει συμβεί αλλά δεν μιλούν.

«Τα καταλαβαίνω τα παιδιά, είναι ανήλικα και φοβούνται, όμως προσπαθούμε τώρα με τους γονείς να τους πείσουμε ότι δε θα έχουν καμία επίπτωση, ώστε να δώσουν μια ένορκη κατάθεση», λέει και αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος που υποπτεύεται ότι ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού του είναι και πάλι ελεύθερος.

«Αυτή είναι η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Δυστυχώς είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ φτωχός, αλλά αξιοπρεπής. Για να κυνηγήσω όμως την υπόθεση δικαστικά χρειάζομαι χρήματα και δεν τα έχω. Ακόμα και την κηδεία του παιδιού μου την έκανα με δανεικά, τα οποία και θα επιστρέψω. Περιμένω τώρα τη Θεία Δίκη. Δε θέλω να πάρω τη δικαιοσύνη τα χέρια μου για το Χρήστο μου και τα άλλα μου παιδιά. Μόνο αυτά σκέφτομαι και κρατιέμαι στα πόδια μου», τονίζει.

Εκείνος και η οικογένειά του προσπαθούν πλέον να συνειδητοποιήσουν την απουσία του Χρήστου και τον ξαφνικό χαμό του. Εκτός όμως από αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δεκάδες αυτόκλητους Θεούς, που τους κουνάνε το δάχτυλο για τον τρόπο που μεγάλωναν το παιδί τους, την ώρα που αυτό βρίσκεται πλέον κάτω από το χώμα.

«Τολμούν και λένε ότι δεν τον προσέχαμε. Κρίνουν ένα νεκρό 15χρονο παιδί γιατί είχε περίεργο κούρεμα. Ξεχνούν πώς ήταν εκείνοι στην εφηβεία και μας κουνάνε το δάχτυλο», λέει με παράπονο.

Για εκείνον όμως, τη γυναίκα του και τα αδέλφια του, ό,τι και να λένε οι άλλοι, θα είναι ο Χρήστος τους, το γλυκό τους αγόρι που αγαπούσε τους πάντες και φρόντιζε να βοηθά όποιον το είχε ανάγκη.

Σπαραγμός στην κηδεία του 15χρονου

Ανείπωτος ήταν ο πόνος την Πέμπτη στην κηδεία του 15χρονου Χρήστου. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων γέμισε με οδύνη, αλλά και θυμό. Συμμαθητές του έκλαιγαν και συνομιλούσαν μεταξύ τους έντονα και συζητούσαν για τρία πρόσωπα, στα οποία απέδιδαν ευθύνες για το θάνατό του.

Εκεί και οι καθηγητές του για να του πουν το τελευταίο αντίο, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ακόμα το χαμό του.

Μετά τον τελευταίο ασπασμό ο κόσμος έπαιρνε μπομπονιέρες, ενώ το λευκό φέρετρο του 15χρονου ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top