Στο ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ της αστυνομίας τα βίντεο από τη ληστεία στον Υφαντή – Τα σενάρια που εξετάζονται

Εκτός κινδύνου ο αδελφός και ο γιος του ιδιοκτήτη

Μια συμμορία ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ υποπτεύεται η αστυνομία ότι βρίσκεται πίσω από την κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε χθες στο εργοστάσιο της εταιρείας «Υφαντής» στην Κηφισιά.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι τέσσερις βαριά οπλισμένοι δράστες που εισέβαλαν στην εταιρεία μέρα μεσημέρι και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τον αδελφό για τον γιο του ιδιοκτήτη να είναι οι ίδιοι που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν ληστεία σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην Πεύκη.

Και τότε οι ληστές δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, ώστε να ξεφύγουν με κατεύθυνση το Μενίδι.

Διαβασμένοι οι ληστές

Οι αδίστακτοι ληστές ήταν πάρα πολύ καλά διαβασμένοι, αφού πήγαν κατευθείαν στο Λογιστήριο, γνωρίζοντας ότι εκείνη την ώρα στα ταμεία της εταιρείας βρίσκονταν χρήματα για τη μισθοδοσία και το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων.

Εκεί, εκτός από τους ληστές, βρισκόταν ο ιδρυτής της εταιρείας "Υφαντής", Αλέξης, ο διευθύνων σύμβουλος και γιος του, Κωνσταντίνος και ο συνιδρυτής της επιχείρησης και αδελφός του, Χαράλαμπος.

Οι τρεις άνδρες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν ασπίδα για τους εργαζόμενους, λέγοντας στους ληστές να πάρουν τα χρήματα, αλλά να μην πειράξουν κανέναν.

Εκείνοι πάλι πρόταξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν στα πόδια τον αδελφό και τον γιο του ιδρυτή της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Νομικό Σύμβουλο της «Υφαντής», ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, οι κακοποιοί άρπαξαν περίπου 50.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια έκαψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ακολούθησε καταδίωξη στον παράδρομο της Αττικής Οδού, όταν ξαφνικά το νέο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε και δύο κακοποιοί κατέβηκαν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.

Λίγη ώρα αργότερα πάνω στην Αττική Οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου, βρέθηκε καμένο και το δεύτερο όχημα διαφυγής των ληστών.

Κούγιας: «Μέσα στα γραφεία έγινε μάχη. Ήταν αποφασιμένοι να σκοτώσουν»

Για μάχη ανάμεσα στους ληστές και της ιδιοκτήτες της εταιρείας «Υφαντής» έκανε λόγο ο Νομικός Σύμβουλός της, Α. Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

«Ήταν μια επαγγελματικά προετοιμασμένη ληστεία, από αποφασισμένους ανθρώπους να σκοτώσουν. Όλες οι πιθανότητες ελέγχονται», είπε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να είναι ένα ποινικό αδίκημα, που ενδεχομένως όμως να έχει και τρομοκρατικό υπόβαθρο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δράστες γνώριζαν πού είναι τα ταμεία της εταιρείας και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον του ιδιοκτήτη, όταν τους είπε να πάρουν τα χρήματα, αλλά να μην πειράξουν κανέναν από τους εργαζόμενους.

Τότε ο γιος του μπήκε μπροστά για να τον προστατέψει, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τον βρουν στα πόδια, όπως και ο αδελφός του που επίσης δέχθηκε σφαίρες και τραυματίστηκε ευτυχώς χωρίςνα διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα άνθρωποι, και ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλα θύματα, από τις σφαίρες που εξοστρακίστηκαν.

«Στο χώρο υπάρχουν κάμερες υψηλής ευκρίνειας που έχουν καταγράψει τη ληστεία, το υλικό είναι στα χέρια της αστυνομίας, αλλά δεν μπορώ να σας πω τι δείχνουν. Πήραν 50.000 ευρώ, αλλά η προσδοκία ήταν για πολύ μεγαλύτερο. Αυτά πρόλαβαν και πήραν γιατί η ληστεία πήρε άσχημη τροπή», είπε ο κ. Κούγιας.

Εκτός κινδύνου ο γιος και ο αδελφός του ιδρυτή της «Υφαντής»

Με κατάγματα στα πόδια από τις σφαίρες των καλάσνικοφ νοσηλεύονται στο ΚΑΤ ο γιος και ο αδελφός του Αλέξη Υφαντή, ιδρυτή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας, ευτυχώς όμως η ζωή τους δεν κινδυνεύουν.

Πάντως ο γιος του ιδρυτή, αναμένεται μέσα στη μέρα να μεταφερθεί σε άλλη κλινική, καθώς έχει διαμπερές τραύμα στην κνήμη και κάταγμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top