ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ- Ο ΦΟΝΙΑΣ της 19χρονης στην Γερμανία είναι αυτός που επιτέθηκε στην Σπυριδούλα στην Κέρκυρα

Το χρονικό των δυο υποθέσεων

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Αφγανός που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ πριν λίγες εβδομάδες, είναι το ίδιο πρόσωπο που έσπρωξε στον γκρεμό την Σπυριδούλα στην Κέρκυρα το 2013, επικράτησε τρόμος.

Το βράδυ της Τετάρτης αυτή η υποψία επιβεβαιώθηκε μιας και ταυτοποιήθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Το χρονικό των υποθέσεων

Την Άνοιξη του 2013 ο Χουσεΐν που δήλωνε τότε 17 χρόνων και Ιρανός, οδηγείται στον ανακριτή κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά κατηγορείται στη Γερμανία ότι βίασε και σκότωσε τη νεαρή κόρη ενός αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Χουσεΐν μπήκε και βγήκε από τις ελληνικές φυλακές, παρά τη βαριά καταδίκη του από δικαστήριο. Η δικηγόρος που είχε διοριστεί τότε να τον εκπροσωπήσει τότε αναγνώρισε αμέσως ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Βλέποντας ακριβώς το πρόσωπό του, όπως εγώ τον θυμάμαι. Πληροφορήθηκα από την ασφάλεια ότι πρέπει να αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2015 και παρουσιάστηκε μια φορά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κι έπειτα προφανώς από αφύλακτη διάβαση πρέπει να οδηγήθηκε, να έφτασε στη Γερμανία» ανέφερε στο Star η Μαρία Ελένη Νικοπούλου.

Ο κατάδικος στη χώρα μας Χουσεΐν είχε επιτεθεί μεθυσμένος στην 20χρονη φοιτήτρια και την είχε πετάξει στο κενό από ύψος 8 μέτρων. Είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη αλλά έμεινε στη φυλακή λιγότερο από τρία χρόνια.

Ο Χουσεΐν έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών του νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκε. Έναν μήνα μετά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και έφυγε στο εξωτερικό. Έναν χρόνο μετά από όλα αυτά κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε την 19χρονη φοιτήτρια και πέταξε το πτώμα της σε ποτάμι. Στις αρχές εκεί δηλώνει Αφγανός και ισχυρίζεται πάλι ότι είναι ανήλικος επιδιώκοντας προφανώς να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Το έγκλημα έχει προκαλέσει αναταραχή στη Γερμανία με την κυβέρνηση να προειδοποιεί να μην προσπαθήσει κανείς να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση πυροδοτώντας αρνητικό κλίμα σε βάρος των προσφύγων καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top