Ήθελαν να τινάξουν το υπουργείο Εργασίας στον αέρα-Αποκλειστικές πληροφορίες του Star

Τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης βρέθηκε στο σακίδιο έξω από το υπουργείο

Μεγάλης ισχύος ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθέτησαν τρομοκράτες τα ξημερώματα, έξω από το υπουργείο εργασίας. Κάτι πήγε λάθος όμως και δεν εξερράγη. Έτσι οι αστυνομικοί τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη και κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα κομμάτια τα οποία θα  εξετάσουν εξονυχιστικά.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα των Συντακτών  στο οποίο αναφερόταν:  «Στο Υπουργείο Εργασίας που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 29 θα εκραγεί βόμβα. Προσοχή δεν είναι φάρσα».

Στα κάγκελα έξω ακριβώς από το υπουργείο κρεμόταν ένα μαύρο ορειβατικό σακίδιο μέσα στο οποίο χωρούν ακόμη και 20 λίτρα εκρηκτικής ύλης. .Με κομμένη την ανάσα ο πυροτεχνουργός έστειλε πρώτα το ειδικό ρομποτάκι πάνω στο οποίο υπάρχουν κάμερες. Εξερεύνησε τη βόμβα και έκανε την πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη. Ήθελε να πάρει στοιχεία από τον εκρηκτικό μηχανισμό. Έτσι σχεδόν με χειρουργικές κινήσεις έκανε ακόμη δυο ελεγχόμενες εκρήξεις. Η επιχείρηση κράτησε τρεις ώρες.

Αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλες τις κάμερες ασφάλειας της περιοχής. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας, ο άνδρας που κρατούσε στα χέρια του το σακ βουαγιαζ βγήκε από ένα αυτοκίνητο.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος  τρομοκρατών το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Στο κτίριο του υπουργείου, που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς είχε τοποθετήσει βόμβα στις 2 Ιουνίου του 2005 ο Επαναστατικός Αγώνας. Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση και πάλι στην καρδιά της Αθήνας έγινε στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν τρομοκράτες πέταξαν χειροβομβίδα στη Γαλλικη πρεσβεια που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή.

Αποκλειστικές πληροφορίες του STAR για το ποιος είναι πίσω από την επίθεση στο υπ. Εργασίας

Tα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς είναι σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. Δεν αποκλείεται μάλιστα η επίθεση να αποτελεί μέρος των επιθέσεων του σχεδίου ΝΕΜΕΣΙΣ που είχαν προαναγγείλει τα μέλη των Πυρήνων μετά την επίθεση στο σπίτι της Γεωργίας Τσατάνη στα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπολείμματα της βόμβας που βρήκαν σε σακίδιο από τη σημερινή επίθεση είναι παρόμοια με αυτά της βόμβας που είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη. Βέβαια στο σπίτι της εισαγγελέως είχαν τοποθετήσει περίπου ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδα ενώ στο σακίδιο που βρέθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, βρήκαν ένα βαρελάκι που περιείχε πέντε λίτρα ζελατοδυναμίτιδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top