Σε πλαστικό δοχείο η βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας-Ήθελαν να κάνουν μεγάλη ζημιά

Οι δράστες δεν φοβήθηκαν να εκτεθούν-Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ατόφιος ο εκρηκτικός μηχανισμός

Σε αστοχία υλικών οφείλεται το γεγονός ότι δεν εξερράγη (ευτυχώς) ο εκρηκτικός μηχανισμός που άγνωστοι τοποθέτησαν απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, στη 01:20 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας δίνοντας προθεσμία 40 λεπτών, με αποτέλεσμα η Σταδίου να αποκλειστεί αμέσως από την Αστυνομία και να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο.

Σύμφωνα με τις ΝΕΕΣ πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός φέρεται να ήταν μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο 5 λίτρων, τον οποίο οι δράστες τοποθέτησαν μέσα σε ένα σακίδιο και τον κρέμασαν στα κάγκελα απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

ΤΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ

Οι έμπειροι πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο, πραγματοποίησαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις (την πρώτη με το ειδικό ρομποτάκι).

Αυτός είναι και ο λόγος που και κράτησε τόσες πολλές ώρες η διαδικασία εξουδετέρωσης, καθώς στόχος των πυροτεχνουργών ήταν αφενός να αποτρέψουν την έκρηξη, και αφετέρου να μην καταστρέψουν τον μηχανισμό ώστε να τον μεταφέρουν σχεδόν ατόφιο στα εργαστήρια και να  μπορέσουν να μελετήσουν συνδεσμολογία, αποτυπώματα και DNA.

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικό που εν τέλει κατάφεραν να πάρουν σχεδόν άθικτο τον εκρηκτικό μηχανισμό ώστε να τον εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΤΑΝ Η ΕΚΡΗΞΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ:

Στόχος των δραστών ήταν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά, καθώς η Σταδίου είναι ένας μακρύς στενός δρόμος με πολλά κτίρια δεξιά και αριστερά. Αυτό θα βοηθούσε το ωστικό κύμα να πάει από κτίριο σε κτίριο και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν οι δράστες ήταν με αυτοκίνητο, με μοτοσικλέτα ή πεζοί.

ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ»-ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΝΑ «ΕΚΤΕΘΟΥΝ»

Επίσης σημαντικό, είναι πως οι δράστες δεν φοβήθηκαν να εκτεθούν, ή απλά φρόντισαν να καλύψουν πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους.

Να σημειώσουμε πάντως, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται ένα κεντρικό σημείο, καθώς το ίδιο συνέβη και πριν λίγο καιρό στην Γαλλική Πρεσβεία στη οδό Ακαδημίας με το πακέτο-βόμβα ακριβώς απέναντι από τη Βουλή, το ίδιο συνέβη και τον περασμένο Οκτώβριο όταν μπήκε η βόμβα στην εισαγγελέα κυρία Τσατάνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top