​Στην σύλληψη ενός 25χρονου Βολιώτη ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την στυγερή δολοφονία της Μαρίας Σταμάτη, οδηγήθηκαν οι Αρχές.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr, η 86χρονη γυναίκα είχε βρει φρικτό θάνατο το 2009, όταν οι δολοφόνοι της με κίνητρο την ληστεία, μπήκαν στο σπίτι της, την έδεσαν και την σκότωσαν.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε γίνει δυο χρόνια μετά (δηλαδή το 2011) όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε συλλήψεις έντεκα ατόμων, εκ των οποίων οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, και σχηματίζοντας δικογραφία κατά άλλων δεκατεσσάρων ατόμων.

Η οργάνωση μετρούσε πέντε δολοφονίες μοναχικών ηλικιωμένων, δεκαπέντε ληστείες σε Λάρισα και δεκαεννέα ληστείες στο Βόλο.

Προφυλακιστέοι είχαν κριθεί μεταξύ άλλων τρεις Αλβανοί 24,25 και 39 ετών και μία ημεδαπή ηλικίας 37 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ωστόσο ΕΦΤΑ χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία, εμφανίστηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, καθώς στην Εισαγγελία Βόλου έφτασαν τα αποτυπώματα ενός ακόμη ατόμου, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Η Ανακρίτρια Βόλου έβγαλε ένταλμα σύλληψης εναντίον 25χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κίνητρο τη ληστεία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έκαναν χθες το πρωί αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

Ο 25χρονος κρατείται στην Αστυνομία και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, αρνείται να παραδεχτεί οποιαδήποτε συμμετοχή του στις πράξεις.

Φέρεται να δηλώνει ότι επισκεπτόταν την ηλικιωμένη με τη γιαγιά του συχνά και αποδίδει εκεί την εύρεση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου.

*Να σημειώσουμε, ότι η 86χρονη Μαρία Σταμάτη, είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της, στη Γ. Δήμου, στις 30 Αυγούστου του 2009 από φιλικό της πρόσωπο φιμωμένη και δεμένη με ταινία.