​Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τη συμμορία των Ρομά που έκλεβε σπίτια επωνύμων και μέσω πασίγνωστου μπον βιβέρ, τα διακινούσε στην αγορά του Κολωνακιού και όχι μόνο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα έναν ακόμη γνωστό κοσμηματοπώλη καθώς μέσα στο κατάστημα του βρέθηκαν πανάκριβα κοσμήματα για τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε παραστατικά.

Καινούργια στοιχεία οδηγούν τις έρευνες των αστυνομικών και σε άλλα πασίγνωστα κοσμηματοπωλεία εκτός από αυτά που αναφέρονται μέσα στη δικογραφία της υπόθεσης.Το περασμένο Σαββατοκύριακο στελέχη της ασφάλειας, εντόπισαν μέσα στο κατάστημα γνωστού κοσμηματοπώλη εκατοντάδες κοσμήματα για τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν παραστατικά.

Περίπου 50 δακτυλίδια, ρολόγια και κολιέ θεωρούνται ύποπτα.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είχε συναλλαγές ο μπον βιβέρ που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στη συμμορία και βρίσκεται στις φυλακές τις Χίου,με το γνωστό κοσμηματοπώλη που ερευνούν, θα επιδείξουν τα κοσμήματα στα θύματα της συμμορίας των Ρομά.

Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι που είχε ο μπον βιβέρ με συνεργάτη του, πολύ γνωστό επιχειρηματία:

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΣΜ: Άκουσε με λοιπόν τώρα, εγώ από τη δική μας τη μεριά μπορώ να πάρω 700 χιλιάδες.

ΑΑ: Ναι

ΣΜ: Το deal μπορεί να γίνει ως εξής. Αυτοί θα στείλουν έναν άνθρωπο εδώ να ελέγξουν τα ρολόγια. Δεν μπορούν να φέρουν τα χρήματα όμως στην Ελλάδα. Τα χρήματα τα έχουν στο Μιλάνο.

ΑΑ: Ναι

ΣΜ: Ο άνθρωπος που θα έρθει να ελέγξει τα ρολόγια θα μείνει εδώ. Μόλις ελέγξει και είναι ΟΚ να φύγουν από εδώ ένας ή δυο άνθρωποι να πάνε Μιλάνο και την ίδια στιγμή που θα παραλαμβάνουν τα μετρητά στο Μιλάνο θα δώσουμε και τα ρολόγια εδώ στον άνθρωπο.

ΑΑ: Ναι αλλά στο Μιλάνο πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά;

ΣΜ: Δεν θα δώσω τα ρολόγια.

ΑΑ: Α, κατάλαβα. Χέρι με χέρι θα γίνει η δουλειά

Τα τηλέφωνα στην υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής έχουν πάρει φωτιά. Οι δυο αστυνομικοί που βρίσκονται στο τηλεφωνικό κέντρο δεν προλαβαίνουν να απαντούν, καθώς πάνω από 1.500 πολίτες έχουν τηλεφωνήσει και ζητούν να δουν τα κλοπιμαία.

Η επίδειξη των κλοπιμαίων θα καθυστερήσει. Οι αστυνομικοί κρατούν λίστα με τα ονόματα των θυμάτων, τους οποίους και θα καλέσουν έναν έναν για να τους δείξουν τα κοσμήματα και τα πανάκριβα ρολόγια τα οποία βρίσκονται σε δυο δωμάτια της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.