​Τι και αν είχαν πει από την ελληνική αστυνομία και την πολιτεία ότι φέτος δεν θα έχουμε επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, δυστυχώς διαψεύστηκαν και για πολλοστή φορά οι Έλληνες έγιναν μάρτυρες τραγικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας με κουκουλοφόρους και ΜΑΤ…

Για αρκετές ώρες μάλιστα, παρά τα επεισόδια με τις φωτιές και τις καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από τα αρμόδια υπουργεία.

Τελικά, κάποια στιγμή γύρω στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε η πρώτη αντίδραση από την ελληνική αστυνομία.«70 άτομα κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια των μέτρων που ήταν σε εξέλιξη για την παραμονή και την μετακίνη��η του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα», αναφέρουν από την ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι δεν μπορούσαν να έχουν το... νου τους και στο Πολυτεχνείο και στον αμερικανό πρόεδρο!

Σχολιάζοντας την αιτιολογία της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα αναρωτήθηκε πως «ενώ οι δημοσιογράφοι όλοι συζητούσαν για το Πολυτεχνείο και για πιθανά επεισόδια που μπορεί να γίνουν, οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν τίποτα». «Δηλαδή τι μας… λένε; ότι είχαν δουλειά με τον Ομπάμα και είπαν..."δεν βαριέσαι άσ' το αυτό να καεί";», διερωτήθηκε η κυρία Ζαχαρέα, με τον δημοσιογράφο του Star, Βάϊο Σύρρο να επισημαίνει πως το μέλημα της ΕΛΑΣ είναι να μην μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο, τα 700 άτομα του αναρχικού χώρου που συμμετείχαν στην πορεία.

Στο ερώτημα «αν θα γίνει κάποια επέμβαση της αστυνομίας για όλα αυτά τα κακουργήματα που γίνονται;», η απάντηση από την ΕΛΑΣ ήταν «θα δούμε εν καιρώ».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΝΤΡΟΠΗ: Αντιεξουσιαστές έκαψαν την ελληνική σημαία μπροστά στους αστυνομικούς

Εντολή εισαγγελέα να παρέμβουν τα ΜΑΤ ακόμη και μέσα στο Πολυτεχνείο

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!Κουκουλοφόροι σπάνε τα Εξάρχεια και η ΕΛΑΣ λέει ότι φταίει η Γιαδικιάρογλου