​Συναγερμός έχε σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση στην Γαλλική Πρεσβεία. Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχα αυτόν τον στόχο επειδή πριν από περίπου εάν μηνά αναρχικοί, ζητούσαν την απελευθέρωση από τις γαλλικές φυλακές ενός Λιβανέζου που κατηγορείται για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πρόκειται για τον Ζόρζ Ιμπραήμ Αμπντάλα ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και 30 χρόνια.
Υπήρχαν κείμ��να στο διαδίκτυο όλο το προηγούμενο διάστημα τα οποία ζητούσαν την απελευθέρωσή του καθώς πιστεύουν ότι είναι πολλά τα χρόνια στη φυλακή.

Ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζουν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι το ποιος μπορεί να έχει κάνει αυτό το χτύπημα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι κάποια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ή να είναι η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και να πρόκειται για το πρώτο βήμα του σχεδίου Νέμεσις που είχε προαναγγελθεί. Τέλος εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία έχει στο παρελθόν δύο χτυπήματα σε διπλωματικές αποστολές.

Το ζητούμενο όμως είναι να βρεθεί η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες καθώς αυτή που βρέθηκε λίγη ώρα μετά την επίθεση στην περιοχή των Εξαρχείων αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτή των τρομοκρατών.