​Πάγωσαν όλοι σήμερα τα ξημερώματα από την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.

Ήδη η αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό τα ευρήματα προσπαθώντας να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ. Ο αστυνομικός που είχε βάρδια εκείνη την ώρα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr ειδικός φρουρός, 33 ετών, άριστα εκπαιδευμένος και αυτό ήταν και η σωτηρία του. Τα εξαιρετικά του αντανακλαστικά τον έσωσαν. Το ανύπαντρο παλικάρι γλύτωσε με ελαφρά τραύματα.

«Ηθελαν νεκρό» στο χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία

Όπως αποκαλύπτει στο star.gr ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Ελλάδος, Βασίλης Ντούμας «τα δεδομένα δε μας παραπέμπουν σε μια συμβολική πράξη αλλά σε μια πραγματικά εγκληματική πράξη, αφού η χειροβομβίδα έπεσε δίπλα στον συνάδελφο, ειδικό φρουρό, με στόχο να τον σκοτώσουν. Από τύχη και από δική του υπηρεσιακή συμπεριφορά δεν είναι νεκρός.

Είναι όμως ελαφρά τραυματίας, με ένα τραύμα στη φτέρνα και πρόβλημα στην ακοή του από το ωστικό κύμα. Όμως οι γιατροί λένε πως θα θεραπευτεί.

Από τον τρόπο που έγινε το χτύπημα προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια επίθεση δολοφονική σε αστυνομικό. Η χειροβομβίδα εξερράγη στο ένα μέτρο από το χώρο που ήταν και φρουρούσε ο αστυνομικός τη γαλλική πρεσβεία.

Αν ήθελαν να διαπράξουν συμβολική ενέργεια θα πέταγαν φειγ βολαν ή την χειροβομβίδα στον περίβολο και όχι στον συνάδελφο, είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Ντούμας.

Ανησυχία για το μέλλον των τρομοκρατικών οργανώσεων και τα…σενάρια για τη 17 Νοέμβρη

Στο ερώτημα αν υπάρχει ανησυχία για την επίσκεψη του Ομπάμα στην χώρα μας μετά από το χτύπημα στην γαλλική πρεσβεία ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών ήταν κατηγορηματικός «Δεν ανησυχώ για την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα γιατί τα μέτρα ασφαλείας είναι αρκετά».

Δεν έκρυψε όμως την βαθιά του ανησυχία για τη δράση των τρομοκρατών. Συγκεκριμένα τόνισε «Με ανησυχεί η σημερινή εγκληματική πράξη και το μέλλον της. Αν υπάρχει μια τέτοια οργάνωση με εγκληματικές διαθέσεις και αν μένουν αυτοί ασύλληπτοι, το μέλλον μπορεί να επιφυλάσσει ίδιες και χειρότερες εκπλήξεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της 17 Νοέμβρη και την εισαγγελική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Γιωτόπουλου μέσα από την φυλακή περί ασύλληπτων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ο κύριος Ντούμας αποσαφήνισε «πολύ καλά έκανε ο εισαγγελέας και διέταξε έρευνα. Διότι ο Γιωτόπολος δεν είναι ένα τυχαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν. Θα πρέπει 100% να ερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Δε μπορούμε όμως να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, διότι τα δεδομένα δε τα επεξεργαζόμαστε εμείς. Σίγουρα όμως θα πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι κάτι πολύ σοβαρό» είπε στο τέλος.

Της Ισμήνης Λέντζου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η χειροβομβίδα μίλησε- ΗΘΕΛΑΝ να κάνουν μεγάλο ΚΑΚΟ στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας

ΑΝΟΙΞΕ το κέντρο- Κανονικά η κίνηση στους δρόμους

Χτύπησαν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ τη Γαλλική πρεσβεία! Άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα – Ένας τραυματίας