Σήμερα οδηγήθηκαν ακόμη 20 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τσιγγάνικη συμμορία στον ανακριτή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, συνολικά παραπέμφθηκαν 89 άτομα από τα οποία 41 συνελήφθησαν και μέχρι στιγμής 25 προφυλακίστηκαν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί αλλά και τα μεγάλα κεφάλια της συμμορίας δεν έχουν εντοπιστεί.

Όπως είπε ο δικηγόρος πέντε κατηγορουμένων,Βασίλης Ταουξής, κάποιοι ομολόγησαν την ενοχή τους και άλλοι αρνήθηκαν τα πάντα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι, η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις χωρίς λόγο.

1985632542hgyfhtnrnf9586423.jpg
(Βασίλης Ταουξής)

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος στο star.gr: «Η υπόθεση έχει διαφορετικές διαστάσεις από εκείνες που εμφανίζει η αστυνομία. Οι συνομιλίες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί δεν κρύβουν κάτι.

Αλλά είναι απλές φιλικές κουβέντες για καφέ ή βόλτες, οι οποίες παρερμηνεύτηκαν. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακρίτρια κλήθηκε να βγάλει συμπέρασμα για μία υπόθεση διαβάζοντας πάνω από 20 χιλιάδες σελίδες δικογραφίας μέσα σε δυο μέρες. Αυτό δεν γίνεται σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο. Μιλάμε για ταλαιπωρία».

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία πιστεύει πως δεν έχουν βρεθεί όλα τα κλοπιμαία ενώ πολλοί από τους κατηγορούμενους μπαινόβγαιναν στη φυλακή.

Της Αλέκας Νικόλα

Email: anikola@star.gr