​Το επτασφράγιστο μυστικό ενός από τους φερόμενους ως αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης φέρνει σήμερα στο φως το Star και ο Βάιος Σύρρος.

Ο «Σατανάς» έγινε από κλεφτοκοτάς, αρχηγός φαμίλιας

Και μόνο με το παρατσούκλι του, ο «Μάκης ο Σατανάς», δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αρχηγικής του θέσης, στη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο «Μάκης ο Σατανάς» ωστόσο, είχε και κάποιες, όχι και τόσο κολακευτικές πτυχές της δράσης του στο παρελθόν, που σίγουρα κι ο ίδιος θα ήθελε να ξεχαστούν.

Όπως η πρώτη του σύλληψη ως νεαρού τότε, από την αστυνομία. Ο «Μάκης ο Σατανάς», είχε πιαστεί κυριολεκτικά στα πράσα με δύο κλεμμένες κότες στα χέρια. Στη γειτονιά, στην Ελευσίνα, ακόμη θυμούνται το μεγάλο κοτέτσι που ήταν ο πρώτο στόχος, του μετέπειτα αρχηγού μιας από τις μεγάλες φαμίλιες της ληστρικής συμμορίας.

«Εργολαβία» η διάρρηξη στην εκκλησία

Τα χρόνια πέρασαν, και ο «Μάκης ο Σατανάς», αναλάμβανε πλέον ακόμη και εργολαβίες, που στη γλώσσα των παρανόμων είναι οι έτοιμες δουλειές με πληροφοριοδότη από μέσα.

Όπως η μεγάλη κλοπή που έγινε τον περασμένο Αύγουστο σε έναν ιερό ναό. Σύμφωνα με την αστυνομία η πληροφορία δόθηκε στον «Μάκη τον Σατανά», από τον πρώην γαμπρό ενός ιερέα που γνώριζε ότι υπήρχε χρηματοκιβώτιο.

Ο δρόμος για τους κακοποιούς άνοιξε όταν ξήλωσαν το συναγερμό και τον έβαλαν σε ένα κουβά με νερό. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 83 χιλιάδες ευρώ, 80 χιλιάδες δολάρια και 182 χρυσές λίρες.

Το νυφικό ήταν δανεικό κι αγύριστο

Κάποια από τα μέλη της φαμίλιας, που φέρεται ότι συμμετείχαν στην της εγκληματική οργάνωση τσιγκουνεύονταν να πάρουν ακόμη και νυφικό για το παιδί τους.

Στη Λάρισα λίγο πριν το γάμο της κόρης, οι γονείς πήγαν και έκλεισαν το νυφικό το οποίο παρέλαβαν στην ώρα του, αλλά ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να δώσουν έστω μια προκαταβολή. Σε βάρος τους έγινε μήνυση για απάτη και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.